Hokisaink új centere elmondta, kiknek az ajánlására próbálja ki magát az Erste Ligában.

– Egy szezonnyi dornbirni kitérőt leszámítva teljes eddigi pályafutásodat odahaza, Finnországban töltötted. Miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod magad a magyar bázisú Erste Ligában?
– Nagyon jó barátságot ápolok a Fradi korábbi védőjével, Anssi Rantanennel és a jelenleg is a Ferencvárosban szereplő Lauri Kärmeniemivel is, és mindkettejüktől csupa fantasztikus dolgot hallottam Budapestről és a Fradiról is. Szinte ódákat zengtek a csapatról, a hangulatról, és úgy döntöttem, szívesen kipróbálnám magam egy ilyen helyen. Ráadásul 32 évesen még egyáltalán nem késő új helyeken új tapasztalatokat szereznem, amiket az Erste Liga maradéktalanul megadhat nekem.

– A Dornbirn színeiben játszottál már tétmeccset magyar csapat, nevezetesen a Fehérvár ellen. Mit tudsz a magyar jégkorongról és a ligáról, ahová érkezel?
– Őszintén szólva nem ismerem túl jól a magyar jégkorongot. Arra jól emlékszem, hogy Székesfehérváron szenzációs hangulatú meccseket játszottunk, és amit a Fradiról is hallottam, abból azt gondolom, a magyar szurkolók nagyon szenvedélyesek és remek hangulatot tudnak teremteni. Ezen kívül ahogy már említettem, néhány dolgot azért mesélt nekem Anssi és Lauri a ligáról is. Azt mondták, a bajnokság sokkal jobb és erősebb, mint amire külföldről érkező játékosként elsőre számítanánk, és rengeteg kiváló játékossal mérhetjük össze a tudásunkat.

– Két honfitársaddal is egy csapatban szerepelsz majd. Ez mennyire volt fontos szempont a döntésedben, amikor aláírtál a Fradihoz?
– Laurit nagyon régóta ismerem, kamaszkorunk óta jó barátságban vagyunk, így nagyon örülök a lehetőségnek, hogy egy csapatban játszhatok vele. Rasmusszal még nem találkoztam személyesen, de nagyon sok jót hallottam róla mind a játékát, mind a személyét illetően. Biztos vagyok abban, hogy vele is hamar megtaláljuk majd a közös hangot, alig várom, hogy személyesen is megismerjem. Természetesen sokat jelent, hogy honfitársakkal játszhatok együtt, a közös anyanyelv és a közös háttér sokat segít majd a beilleszkedésben, de a többi csapattársamra is nagyon kíváncsi vagyok!

– Mit tudsz az új csapatodról, a Ferencvárosról?
– Sajnos még nem készültem fel eléggé a csapat történelméből, hátteréből, de ígérem, hogy hamar bepótolom ezt a hiányosságot! Azt viszont tudom, hogy jégkorongban is és más csapatsportágakban, főleg a labdarúgásban Magyarország legnagyobb múltú és legsikeresebb klubjáról van szó, ezért folyamatosan elvárás és cél is a jó szereplés. Nagyon jó dolgokat hallottam a stábról, az edzőkről és a szurkolókról, szóval tényleg várom már a közös munkát!

– Mit vársz a következő szezontól?
– Mi mást is mondhatnék, szeretnék részese lenni annak, hogy a Fradi újra a csúcsra ér a ligában, és ehhez a lehető legjobb játékommal akarok aktívan hozzájárulni!

Fradi.hu