AEK, orosz csapatok, Kajrat, a válogatott vagy a Fradi? Az ukrán, a magyar és a görög sajtó egymásnak ellentmondó információi.

A görög sajtóban tegnap jelent meg, hogy az Olimpiakosz mögött több, mint harminc ponttal, negyedik helyen álló athéni csapat, az AEK leváltaná Manolo Jimenezt és az egyik esélyes a posztra Szergej Rebrov. A Nemzeti Sport ezt cáfolta, ők úgy tudják, „Rebrov egyetlen klubbal sem tárgyal a távozásáról, sőt éppen ellenkezőleg, a héten a Ferencváros elnökével, Kubatov Gáborral beszélget a jövőről.” Tegnap este a rendszerint jól értesült ukrán Dinamománia ezzel szemben arról számolt be, hogy a görög csapat a tárgyalások során 1.3 millió eurós fizetést ajánlott a Fradi edzőjének.

Ma egy görög újságíró, Giorgiosz Canakasz is cikkel jelentkezett, szerinte Rebrov mindenképp távozna a Fradiból, ahol 1.1 milliót keres, az AEK mellett pedig a legnagyobb orosz klubokkal is tárgyal, azonban minden esetben van egy nagyon fontos feltétele: ha az ukrán szövetség a válogatotthoz hívná, azonnal el kellene engedni. Az, hogy idővel Rebrov lenne Sevcsenko utódja, már 2020 végén felmerült lehetőségként és arról Rebrov, időnként futballpodcastokban is feltűnő, nagyobbik, Angliában élő fia, Dima így írt Twitteren december elsején: „Még semmiben nem egyeztek meg és amúgy is messze van. Seva nagyszerű munkát végez és egyelőre erre kellene fókuszálnia mindenkinek.”

Igor Ciganyik, ukrán újságíró a hétvégén a FootballHub műsorában azt mondta: „A Kajrat nagyon meg akarja szerezni Rebrovot. Már régen akarják őt, a BL-ben akarnak szerepelni. Gondolkodtam, hogy ez mennyire komoly történet. Varga Sándor, Rebrov ügynöke azt mondja, hogy az ukrán edzőnek még egyéves szerződése van a magyar klubbal. Igen vannak problémák a klubvezetéssel fennálló viszonyában, van néhány vita. De ezek megoldhatóak és Rebrov a klubnál kezdené a munkát. Amennyire én tudom, Rebrov nem akar a Kajrathoz szerződni.