Egygólos vereséget szenvedtünk el az OSC otthonában az elődöntő harmadik mérkőzésén. A meccs kapcsán tapasztalt körülmények alapján “viccesen” mondhatnánk azt is, hogy érthetővé vált, miért nem engedték be a szurkolókat az uszodába…

Férfi vízilabda, OBI, rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés
OSC 10-9 Ferencváros
Negyedek: 2-1, 2-3, 1-3, 5-2
Gólok: Jansik 3, Varga 2, Zalánki 2, Bicari 1, Vámos 1

Beszámoló: Fradi.hu
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Az egyik fél 7. megszerzett pontjáig tartó párharc végeredménye: 9-6 az OSC javára.

Varga Dénes és Varga Zsolt sajtótájékoztatója:

Varga Dénes

Először is: én is gratulálok az OSC-nek, sok sikert kívánok a döntőben! Általában, hogyha – akár válogatott szinten, akár klubszinten – megvernek minket, szeretem azt hinni, hogy az a csapat méltó a végső győzelemre, ezért drukkolok az OSC-nek, hogy behúzzátok. Valószínűleg, ha nyertünk volna ugyanezt mondanám: sajnálom, hogy nem a döntőben adatott meg, hogy ilyen sorozatban nyerjen egyikünk, mert így nekik is kell játszaniuk az aranyéremért, nekünk is a bronzéremért, aminek nincs tétje, úgyhogy… Örülök, hogy ilyen folyamat volt ez a három meccs, nyilván a végeredmény lehetett volna számunkra kedvezőbb is, de talán van ennek egy olyan mellékhatása, hogy ha a válogatottat nézem, ez még lehet kedvező is.

Varga Zsolt

Először is gratulálok az OSC-nek a továbbjutáshoz. A mai mérkőzésen maradt bennem fullánk bőségesen, mert bárhogy is nézem, a 40 százalékkal több kiállítás egy ilyen mérkőzésen döntő lehet. Én nem gondoltam volna, hogy bármelyik oldalt támogatni kell, az esélyegyenlőséghez azért, úgy gondolom, mindenkinek joga van, ezt ma nem éreztem teljes egészében kiegyenlítettnek. Egy ilyen mérkőzésen azért ez döntő. Nyilván benne van a pakliban az is, hogy ezzel is kell tudnunk kezdeni valamit. Én azt gondolom, hogy megtettünk mindent, büszke vagyok a játékosaimra. Köszönöm nekik a hozzáállást, a harcot, a háborút, ahogy ez után az év után, rengeteg probléma és minden után beleálltak ebben az elmúlt két hónapban a munkába. Azt érzem, hogy hiányzott még egy pár ilyen mérkőzés ahhoz, hogy ténylegesen elérjük a teljesítményünknek, a játékunknak azt a magas hőfokát, amivel ezeket a mérkőzéseket meg tudjuk nyerni, el tudjuk dönteni. El is indultunk ezen az úton az elmúlt két mérkőzésen, ez ma így alakult, én ettől függetlenül maximálisan elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával, a szívvel, a lélekkel, amit beletettek. Nyilván előrefelé kell tekinteni, és előrefelé is tekintünk, hiszen van még ebben a szezonban dolgunk bőségesen.

Kivonat: VLV