A mai Magyar Kupa Final4 elődöntős meccs előtt kérdezték kéziseink átlövőjét.

– A Győr a Fradi elleni bajnoki vereség után edzőt váltott. Az FTC-nek előnye, vagy hátránya származhat ebből az Magyar Kupa-elődöntőben az ETO ellen szombaton?
– Nem tudom, milyen hatása lesz, sokkal jobban tesszük, ha inkább magunkra összpontosítunk. Változhat majd valamelyest az ETO játéka, de ha olyan koncentráltak és pontosak maradunk, mint legutóbb, akkor újra győzhetünk.

– Legutóbb 1997-ben duplázott, vagyis volt bajnok és kupagyőztes a Ferencváros női kézilabdacsapata, Ön akkor még nem is élt. Mekkora motivációt jelent a játékosoknak, hogy erre ismét van esély?
– Nagyon szeretnénk sikereket elérni, de lépésről lépésre haladunk. Nehéz meccsek állnak előttünk, s bár jól játszottunk a Győr elleni hazai bajnokin, szeretném, ha még ennél is jobb teljesítményt nyújtanánk. Akkor lehet esélyünk újra nyerni.

– Mit jelent a játékosoknak, hogy újra nézők előtt játszhatnak?
– Rengeteget! Kicsit izgultam is a találkozók előtt, régen játszottunk már úgy, hogy szurkolók is vannak a csarnokban, de ez nagy löketet adott a meccs közben. Várom, hogy még többen legyenek majd a lelátón, de így is sokkal jobb, mint zárt kapuk mögött.

– A klubszereplés mellett sokat gondol már az olimpiára?
– Egyelőre csak az adott feladatra koncentrálok, nem szabad, hogy elvigye a figyelmemet, mi lesz a nyáron. Szerencsére olyan gyorsan jönnek a meccsek egymás után, hogy amúgy sincs időm ezen gondolkodni.

Blikk