Egy fiatal avar orosz és egy olasz világsztár neve is megjelent, mint potenciális Rebrov-utód. A csapatunkkal szóba hozott korábbi Dortmund-edzőt, Peter Stögert meg is kérdezték a Fradiról.

Az nb1.hu-n jelent meg Ramírez klubja, a Krasznodar volt edzőjének, a mindössze 37 éves Murad Muszajevnek a neve. A fiatal szakember 2018 és 2021 áprilisa közt volt az orosz klub edzője, bár pro-licencét csak 2020-ban szerezte meg, a klubját két bajnoki bronz után a most véget érő szezonban a BL-csoportkörbe vezette (a PAOK-ot verték ki). A csoportjukban a francia Rennes ellen 4 pontot szereztek és egy 1-1-et értek el a Chelsea ellen a Stamford Bridge-en az utolsó körben. 2021-ben rettentő rossz formába került csapatával a bajnokságban: 6-1-re kikapott a Szpartaktól, s bár még idegenben 4-et lőtt a Tambovnak, az utolsó két meccsén előbb a Dinamo Moszkvától kaptak ki hazai pályán 3-2-re, majd az utolsó meccsén ugyanott 5-0-ra a Groznijról – majd felmondtak neki. Az ígéretes tehetségű edzőnek tartott szakemberrel a Krasznodart egyébként ez jellemezte: sok gólos meccsek, agresszív támadójáték, de időnként beleszaladtak rendesen a késbe.

A Blikk, amely azt is írja, hogy a Fradi célja elsősorban Rebrov megtartása, Roberto Donadoni nevét hozza fel. A Milan 57 éves, játékosként mindent megnyerő világklasszisa 20 éve edzősködik, igazi áttörés nélkül. 2 évig volt olasz szövetségi kapitány is, a 2008-as EB-n azonban a nyolc között 4-2-re kikaptak a spanyoloktól – ez volt utolsó kapitányi meccse. Megfordult a Napoli kispadján is, nekünk talán a Bolognánál végzett munkája lehet a legismerősebb: az olasz kiscsapatnál Nagy Ádám volt a játékosa. Legutóbb Kínában, a Senzen FC edzőjeként dolgozott, innen 2020 nyarán, 14 meccsen szerzett 10 pont után távozott.

Tegnap az osztrák bajnokságban mérkőzött meg a Hartberggel az Austria (3-1-re nyertek), melynek edzője, a korábbi kölni, dortmundi szakember, az 55 éves Peter Stöger koronavírus-fertőzés után tért vissza a kispadra. A Ferencvárossal az osztrák sajtóban sokszor együtt emlegetett szakembert természetesen megkérdezték az esetleges Fradiba igazolásáról a meccs után: „Nincs még itt az ideje a jövőmről beszélni, az majd május végén lehet izgalmas téma„. Stöger egyébként nemrég mondott nemet a Köln megkeresésére: „Kellemes tárgyalásokat folytattunk, a kölcsönös bizalom alapján. Végül arra jutottunk, hogy ebben a pillanatban nem a visszatérésem lenne a jó döntés.