Folytatódik tartalékcsapatunk rossz szériája.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 28. forduló
ESMTK 2-1 (2-1) Ferencváros II
Gól: Pócsik (24.)

Oroszi – Orosz (Katona, 60.), Könczey, Arday, Vida – Szabó L. (Juhász, 72.), Szabó R., Hajdú – Jones, Pócsik, Mazzonetto N. (Nagy O., 60.)

Az őszi 1-1 után ezúttal sem számíthattunk könnyű meccsre, a csapat igen rossz formája pedig amúgy sem kecsegtetett túl jóval. Ennek megfelelően az 5. percben máris megszerezték a vezetést a hazaiak, egy bal oldali beadást követő megpattanó lövést nem tudott Oroszi lereagálni, 0-1. Komoly helyzetünk nemigen akadt, a 24. percben mégis egyenlítettünk: egy indítást követően Jones-t buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig természetesen Pócsik értékesítette, 1-1. Öt perc elteltével ismét a bal oldalon vezethetett támadást az Erzsébet, a meglóduló támadót egyik védő sem támadta meg, aki így zavartalanul tekerhetett Oroszi mellett a jobb hosszúba, 1-2. Pár perccel később majdnem kétgólosra nőtt a különbség, de Szabó Levente egy kisebb kavarodás után végül fejjel mentett a gólvonalról.

A második félidő sem hozta lázba a 13 főt számláló vendégszektort. Már az elején betalálhatott volna a hazai csapat: az egyik erzsébeti játékos probléma nélkül vehetett át egy átadást a kapuhoz közel Arday és Könczey társaságában, az ellőtt labdát pedig Oroszi védte hatalmas bravúrral – kérdés, hogy az áthaladt-e már a vonalon. Az első 45 perccel ellentétben ekkor már talán többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, túl sokat azonban nem tudtunk kezdeni vele, távolról pedig nem szívesen próbálkoztunk. Mivel a meccs hátralévő részében már egyik csapat sem jelentett veszélyt a másik kapujára, az eredmény maradt 1-2 és immár három meccse nyeretlenek vagyunk.

A mérkőzés egyetlen jó teljesítményét talán Oroszi nyújtotta, aki egy-két bravúr mellett nem hibázott komolyat. Pócsik legalább ezúttal is belőtte a büntetőjét és így már 15 gólos a bajnokságban, amivel magasan vezeti a házi góllövőlistát, de ezen kívül semmivel és senkivel kapcsolatos pozitívumot nem lehet említeni. A vereségünkkel egyébként visszacsúsztunk a Honvéd mögé, az 5. helyre a tabellán, akik így már 2 ponttal állnak előttünk. Szerdán javíthatunk, amikor 17:30-as kezdéssel a Dabas-Gyónt fogadjuk a Népligetben, vasárnap pedig 18 órakor játszunk Körösladányon.

Máté Csaba

Az ellenfél korai gólja nagyban meghatározta a mérkőzés további menetét, utána kevesebb terület nyílt mögöttük, zártabban védekeztek. Próbáltunk sok passzal odaérni a kapujuk elé, de az utolsó kulcspasszokba, a beadásokba rengeteg hiba csúszott. Így egy döntetlenszagú mérkőzésen nyertek a hazaiak, amihez gratulálok nekik. Ami a mi csapatunkat illeti, kicsit több szenvedéllyel kell pályára lépni Ferencváros-mezben

Fradi.hu