A Ferencváros sportigazgatója az M4 Sport tegnapi ünnepi műsorában árult el néhány részletet az előttünk álló átigazolási időszakról.

Folyamatosan zajlanak az egyeztetések, azokkal a játékosokkal is, akik lejáró szerződéssel rendelkeznek és természetesen a kiszemeltekkel is. A célunk az, hogy a selejtező kezdetére a keret nagyrészt összeálljon.

Hogy kik fognak távozni, abban a kérdésben még egy kis türelmet kérek, hamarosan ezzel kapcsolatban bejelentéseket teszünk. [Isaelnek], igen, lejár a szerződése, de anélkül, hogy konkrétumot mondhatnék, ott még egy-két dolgot meg kell várni. Kérem legyetek türelemmel, hamarosan tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.

Az, hogy milyen poszton lesznek érkezők arra is választ adna, hogy ki hagy el minket. [Bozsik Péter közbeveti: mondjuk balbekk, erről már beszélhetünk]. Igen, az elképzelhető, igen, hogy Marcel távozik és a balhátvéd posztra megvannak a kiszemeltjeink. Nem csak eggyel vagyunk tárgyalásban, az nem lenne felelősségteljes, ha mindent egy lapra tennénk fel. A következő szezonra is úgy készülünk, hogy csoportkörben tudjunk játszani, ahhoz pedig minden posztra több játékos legyen sérülés vagy minél jobb teljesítményre sarkallja a riválisokat.

Dolgozunk, tudjuk, hogy milyen posztokra, milyen stílusú játékosokat szeretnénk. De lesz egy EB, sok helyen még mennek a bajnokságok, nem várható holnap, holnapután bejelentés érkezőkről. A cél az, hogy a felkészülés kezdetére, legkésőbb közepére összeálljon a keret. Nagyon nehéz lesz, magyar EB-résztvevőink lesznek, Mak Szlovákiával, remélhetőleg Zubkov Ukrajnával vesz részt, ők csak június 25-26-a fele tudnak majd becsatlakozni a munkába, selejtezőt pedig már július 6-7-én játszunk.

Mindenképp vonzóbb a Ferencváros [a kiszemelteknek], de azzal, hogy fejlődünk, szintet lépünk, azzal a célkitűzések is mindig nagyobbak. Most már olyan klubokkal versengünk a játékosokért, amelyek közt nem a Ferencváros számít a legnagyobb névnek. Nagyon sokat változott a megítélésünk, ezt ki is kell használnunk. A kulcs az, hogy mindig olyan játékosokat hozzunk, akik a Fradit kihívásnak tekintik, akik szívesen játszanak itt és akik velünk együtt akarnak tovább fejlődni. Sikerre éhes, motivált játékosok kellenek, akik a megfelelő tudással és képességekkel rendelkeznek.

– Hajnal Tamás