Az UEFA az elmúlt napokban elkészítette a sorsolást.

Női labdarúgás, VB-selejtező, B-csoport

Magyarország
Spanyolország
Skócia
Ukrajna
Feröer-szigetek

A negyedik kalapból vártuk a sorsolást, így előre tudtuk, hogy három olyan csapattal fogunk megmérkőzni, akik előrébb járnak nálunk. Ezek a válogatottak Spanyolország, Skócia és Ukrajna lesznek – értékelt Margret Kratz a női vb-selejtező sorsolását követően.

A magyar csapat a B-csoportban verseng majd a 2023-as világtornára való kijutásért. A kvalifikációhoz az említett három együttesen kívül Feröer-szigeteken keresztül vezet az út.

Spanyolország nagy kihívás lesz. Mindig is szerettem megküzdeni ilyen erős ellenfelekkel. Az ilyen találkozókon megmutathatjuk a csapat erejét és összetartását. Az eredménytől függetlenül láthatom majd, hogy ki képes a válogatott élére állni és vezetni, ki nem adja fel és ki képes felállni ilyen komoly ellenfelekkel szemben is. Csapatmunkára, akaraterőre, küzdőszellemre, és „soha nem adom fel” mentalitásra lesz szükségünk! – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Skóciával kapcsolatban pedig elmondta, ezen együttes ellen azon a szinten kell futballoznunk, ahova el akarunk érni, ahol most például Finnország tart. – Nagyon érdekes párharc vár ránk, ahol láthatjuk, hol van a teljesítményünk az övéktől. A vezéregyéniségeinknek irányítaniuk kell, utat kell mutatniuk a többieknek – a szakvezető szerint a vezető szerep felvállalása mellett az egyes csapattagok határainak feszegetésén lesz a hangsúly ezen a két mérkőzésen.

Ukrajna ellen nagyon érdekes lesz játszani, hiszen rövidtávú célunk, hogy a következő sorsoláson mi is a harmadik kalapban legyünk, ahol most ők is tartanak – mondta Margret Kratz, aki az egyetlen, papíron gyengébb ellenféllel, Feröer-szigetekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, ellenük győznünk kell. – Itt elsősorban a játék iránti lelkesedésünket mutathatjuk meg. Öröm lesz segíteni a játékosaimnak, hogy jó benyomást tegyenek.

A selejtezősorozat alatt a csapat célja, hogy jó támadófutballt játsszon, sok helyzetet alakítson ki és azokból minél többet gólra is váltson. Azonban a szövetségi kapitány azt is kihangsúlyozta, reálisnak kell maradnunk, hiszen biztosan csak a csoportelsők kvalifikálnak a vb-re, a második helyezettekre pótselejtező vár.

Mivel most a negyedik kalapból vártuk a sorsolást, nehéz a helyzetünk. Reális célokat kell kitűznünk magunk elé, azt hogy előrelépjünk a harmadik kalapba. Ennek elérése sokkal jobb rajtpozíciót biztosítana számunkra a jövőben.

MLSZ