Jeleztük az IIHF-nek, hogy vállalnánk a házigazda szerepet a sorozatban.

Zsinórban harmadszor elhódított magyar bajnoki címével a 2021/22-es idényre is az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata nyerte el a jogot arra, hogy Magyarországot képviselje nemzetközi porondon is az IIHF Kontinentális Kupában.

A Fradi 2019 őszén 19 év után tért vissza a nemzetközi színtérre, és a sorozat második csoportkörében a dél-tiroli Rittenben történelmi bravúrt elérve megnyerte négyes csoportját, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, majd novemberben a dániai Vojensben bár a dán, a brit és a francia résztvevő mögött csoportja negyedik helyén végzett, legyőzte a későbbi döntős, korábbi bajnok Nottingham Pantherst. A Ferencváros 2020/21-ben is jogot szerzett és nevezett is az IIHF Kontinentális Kupába, ám a világjárvány miatt a nemzetközi szövetség végül úgy döntött, törli a teljes sorozatot. Ez azt jelenti, hogy az előttünk álló új idényben Fodor Szabolcs együttese másodszor lehet ott a nemzetközi porondon.

Az előző két évtől eltérően ezúttal az FTC-Telekom nem csak indulását jelezte hivatalosan a magyar bajnok jogán a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) felé, de beadta pályázatát a sorozat második vagy harmadik csoportkörében (attól függően, hogy az idei lebonyolítás és rangsor szerint melyik körben csatlakozunk a mezőnyhöz) az egyik csoport megrendezésére is.

Amennyiben a Ferencváros elnyerné az egyik csoportkör rendezésének jogát, úgy történelmi esemény házigazdája lehetne, az IIHF Kontinentális Kupa egyetlen mérkőzésének sem adott ugyanis korábban otthont Budapest a sorozat 1997-es elindulása óta, eddig magyar helyszínként Székesfehérvár szerepelt a korábbi években.

Az elmúlt két évben is felmerült egy esetleges rendezési pályázat ötlete, ám mivel Pesterzsébeten szerepeltünk, rengeteg pluszköltséggel és szervezéssel járt volna. Most viszont már egy éve a Tüskecsarnok a hivatalos otthonunk, amely minden szempontból megfelelő helyszín ahhoz, hogy házigazdái tudjunk lenni az egyik csoportnak, emellett mi is belaktuk már, minden szegletét jól ismerjük. Mivel a nemzetközi szövetség támogatja a rendező csapatokat, így megspékelve az esetleges jegybevételekkel – reméljük, őszre már minden sporteseményen stabilan jelen lehetnek a szurkolók – anyagilag sem járnánk rosszul, ki tudnánk hozni egy nulla közeli mérleget. De ebből is látszik, hogy nem ez az elsődleges szempont, hanem hogy hatalmas élményt szerezhetnénk egy hazai jégen való szerepléssel a csapatnak és a szurkolóknak is, nem csak a fradistáknak, de minden magyar hokikedvelőnek, ráadásul tovább kelthetnénk a magyar jégkorong jó hírét nemzetközi színtéren is” – mondta el a jelentkezéssel kapcsolatban Hudák Gábor szakmai igazgató.

A nemzetközi szövetség bizottsága a pontos lebonyolításról és a házigazdák kilétéről később hoz döntést.

Fradi.hu