Az alsóházi rájátszásos meccset élőben közvetíti a Futsal Hungary. Hajrá, Fradi!

Férfi futsal, NBI, rájátszás, alsóház, 7. forduló
Újpest, 20.40: Újpesti Dózsa – Ferencváros

A véghajrájához közeledik a rájátszás, így egyre fokozódnak az izgalmak. A zöld-fehérek az elmúlt héten legyőzték az Aramist és a Nyírgyulajt, így nekik már nem kell izgulni, de ellenfelüknek van bőven veszítenivalója. Az Újpest jelenleg a kiesést jelentő 9. helyen áll, igaz eggyel kevesebb meccset játszott, mint riválisai. A Frank legénység számára égetően kellenek a pontok, mert még két igen nehéz összecsapás vár rájuk, amiből az egyik lent Nyírbátorban. Ezek ismeretében nem kérdés, hogy a nagyobb nyomás a vendéglátókon lesz, akik eredménykényszer alatt játszanak. Persze az is igaz, hogy ha itt nem sikerülne nyerniük, akkor még van bőven lehetőség javítani, de egy derbi mégiscsak egy derbi, helyezéstől függetlenül. Mert a Fradi annak ellenére, hogy biztosan bennmaradt és valószínű megnyeri az alsóházat, mindenképp nyerni szeretne ezen a pikáns összecsapáson. Főleg, hogy ebben a bajnokságban eddig három próbálkozásból egyszer sem sikerült. Mind az alapszakaszban, mind a rájátszásban rendezett ütközetek döntetlenre végződtek, ahol izgalomban és fordulatban egyszer sem volt hiány. Legutóbb a rájátszás második fordulójában találkoztak a Népligetben a felek és hiába vezetett a Fradi már 3-0-ra, ellenfelük nem adta fel és ha némi szerencsével is, de sikerült egyenlítenie, és az ott szerzett egy pont a végelszámolásnál még nagyon jól jöhet.

Ami a formákat illeti, a lila fehéreknek jól jött az előző játéknapon a szabadnap, mert tudták rendezni a sorokat, mivel hazai környezetben kikaptak előtte a Nyírgyulajtól, ami a végére elég sima lett. Ráadásul elveszítették Fekete Márkot, akit kiállítottak, így ő biztos nem lesz ott a derbin, de rajta kívül mindenki hadra fogható. Ahogy fentebb írtuk, a Fradi jó hetet zárt. Látványos játékkal legyőzték az Aramist majd jött a Nyírgyulaj, ahol szintén begyűjtötték a három pontot, igaz kellett szerencse is a végén, de a teljesítményük ott is meggyőző volt. Ami még bizakodásra adhat okot, hogy se sérültjük, se eltiltottjuk nincs, így a legjobb kerettel indulhatnak neki a mérkőzésnek.

Az esélyek ezek alapján a zöld-fehérek mellett szólnak, de egy derbin ez semmit nem jelent, hiszen az elmúlt három meccsen is bebizonyosodott, hogy tényleg bármi előfordulhat, és az utolsó pillanatig kétséges a találkozó végkimenetele. Három derbi, három döntetlen, kérdés az utolsón örülhet-e valaki a végén.

Horváth Szabolcs

Nehéz mérkőzésre számítok, ugyanakkor a mostani összecsapás előtt érzem magunkat talán a legjobb formában. Fontos két győzelmen vagyunk túl és a mutatott játékunk bizakodásra ad okot, a holnappal kapcsolatban is. Ha mindenki át tudja menteni azt a teljesítményt, biztos vagyok benne hogy 3 ponttal távozunk az újpest otthonából.

Machalek Attila

Annak ellenére, hogy az elmúlt fordulókban elértük, hogy már ne kelljen izgulnunk, nem lehet kérdés, hogy nyerni szeretnénk, hiszen ez egy igazi presztízs meccs. Tudjuk, hogy ellenfelünknek nagyon kellenek a pontok, így ők hatványozottan készülni fognak. Az elmúlt hét nagyon jól sikerült, és azon az úton szeretnénk tovább menni. Amennyiben ez sikerül, a szezonban először győztesen hagyhatunk el egy derbit!

Futsal Hungary