Arany Gergellyel és Fodor Szabolccsal beszélgettek a Mai helyzetben – a szurkolók megválasztották a szezon gólját is, ezt Sági Martin szerezte.

– Most már volt idő kicsit végiggondolni a mögöttünk hagyott kaotikus, nehéz szezont. Hogyan értékeled az elért eredményeket a Ferencváros szempontjából, mennyire váltottátok be az előre eltervezetteket?
– Még most is nehéz eldönteni, mennyire is nevezhető sikeresnek vagy kevésbé sikeresnek az idény. Talán nem lepek meg senkit azzal, ha azt mondom, a célunk az volt, hogy az Erste Ligában, a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában is címet védjünk. Sajnos a háromból csak egy jött össze végül, ennek ellenére úgy gondolom, nincs okunk elégedetlennek lenni. A tanulságokat persze le kell vonnunk és törekednünk kell a hibák kijavítására, de azt hiszem, egy minőségi nyári felkészülés után a tavalyihoz hasonló célokkal kell nekivágnunk a következő szezonnak is.

– Az előző volt az első ferencvárosi szezonod pályafutásod során. Mennyire vagy elégedett magaddal, milyen volt az idény új környezetben, ráadásul a Fradiban?
– Nagyon jól éreztem magam a szezon során. Szerencsére a csapattagok többségét már korábban is ismertem, szóval a beilleszkedéssel nem volt probléma. Ráadásul befogadóak és segítőkészek voltak végig. Ami a teljesítményemet illeti, vegyes érzelmeim vannak, de volt időm a saját játékomra vonatkozóan is levonni a tanulságokat. Összességében viszont ezzel sem vagyok elégedetlen, sok új dolgot tanultam és több területen is sikerült fejlődnöm. A nyár során pedig mindent meg fogok tenni azért, hogy a következő idényben még jobb legyek, és még hasznosabb tagja tudjak lenni a csapatnak.

– Fiatal korod ellenére már több klubot végigjártál a MOL/Erste Ligában, de van tapasztalatod az osztrák viszonyokról is. Hogy érzed, hol tart most a hazai bázisú liga? Olyan fiatal játékosok mint te a fejlődés és a válogatott szempontjából milyen helyen vannak itt?
– Úgy gondolom, a liga évről évre fejlődik. Most már egyáltalán nem újdonság, hogy európai és észak-amerikai topligákból is érkeznek légiósok, ami egyrészt növeli a színvonalat, másrészt jól mutatja a fejlődést. Ráadásul kiegyenlített is a mezőny, minden csapat ellen a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtani a győzelemért minden egyes mérkőzésen. Emellett szerencsére egyre több csapatban kapnak akár komolyabb szerepet is a korosztályombeli vagy akár még fiatalabb játékosok is. Kitartónak, szorgalmasnak és türelmesnek kell lenni, és előbb-utóbb kulcsemberekké válhatunk akár. Szerencsések vagyunk, hogy a válogatott stábja is kiemelten figyeli a Ferencváros mérkőzéseit és természetesen a többi meccset is, így nekik is megmutathatjuk, mire vagyunk képesek.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu