Varga Dénes és Fountoulis nélkül is könnyed győzelem a georgiaiak ellen.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, B-csoport, 10. forduló
Ferencváros 15-11 Dinamo Tbiliszi
Negyedek: 5-3, 4-2, 2-2, 4-4
Gólok: Vigvári 3, Vámos 3, Jansik 2, Jakšić 2, Zalánki, Mezei, Constantin-Bicari, Német, Sedlmayer

Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

A mérkőzés az elvártaknak megfelelően kezdődött: mindössze 15 másodperc elteltével Vámos már meg is szerezte a vezetést büntetőből, majd Zalánki hamarosan ráduplázott. Ezután egy éles szögből és egy büntetőből szerzett georgiai gól következett, de hiába Jansik értékesített centerezése, a vendégek ismét egyenlíteni tudtak. Németnek és Vámos emberelőnyös góljának köszönhetően 5-3 volt az első szünetben az eredmény, melyet követően szépített a Dinamo. Mezei ismét gólt lőtt, majd Jansik, illetve Vigvári fejeztek be két szépen kijátszott akciót, és hiába találtak be a vendégek, Vigvári büntetőjével maradt a négygólos különbség a nagyszünetre.

A második félidőben több támadásunkba is hiba csúszott, de a gólok felváltva születtek: a georgiai találatokra Constantin-Bicari és Vigvári tudtak válaszolni, míg Jansik büntetőt hibázott. Az utolsó játékrészre 11-7-tel fordulhattak a csapatok, előbb a Dinamo, majd Jakšić és Sedlmayer révén csapatunk is betalált. Vámos már nem hibázott ötösből, egy vendég találatot követően pedig ismét Jakšić segített be egy igen magas beadást a kapuba. A végén már csak az ellenfél szerzett gólt, így végül kicsit sok gólt kapva, Varga Dénest és Fountoulist is pihentetve, de izgalmak nélküli meccsen 15-11 arányban vertük meg a tbiliszieket.

A georgiaiak utazhatnak vissza Georgiába, de mivel mi a Barcelonetát jobb egymás elleni eredményeinknek köszönhetően megelőztük a csoport első helyéért folytatott küzdelemben, kedvező helyzetből várhatjuk a belgrádi Final 8-et, melynek keretein belül a Marseille ellen kezdhetjük meg majd a címvédői kampányt június 3-án. Ha a franciákon túljutunk, akkor az elődöntőben a Brescia – Jug Dubrovnik párharc győztesével csapunk össze majd a döntőért. A másik ágon Pro Recco – Hannover és Barceloneta – Olympiakosz párharcok lesznek.

A B-csoport végeredménye:

1. Ferencváros 24 pont
2. CNA Barceloneta 24
3. AN Brescia 21
4. Waspo Hannover 9
5. Dinamo Tbiliszi 6
6. Jadran Herceg Novi 6

Jansik Szilárd

Három jó napot töltöttünk itt és bár mára kicsit elfáradtunk, de látható, hogy egyre közelebb kerülünk a csúcsformánkhoz, amiben sokat segített ez a torna. Nagyon fontos volt, hogy végre a teljes csapatunkkal szerepelhessünk, rögtön demonstráltuk is az erőnket, megmutattuk, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni.

Varga Zsolt

Harmadik nap, harmadik meccs – mindenki kicsit feszültebb volt a szokásosnál, ez némileg érthető. Ma pihenőt adtam Varga Dénesnek és Ioannisz Funtulisznak, akik kisebb sérülést szenvedtek. Az ő hiányuk kissé megnehezítette ezt a találkozót a csapat többi része számára, mivel szinte minden játékosnak a harmadik meccsét kellett lejátszania. Így is sikerült kézben tartani a mérkőzést, s bár voltak hibák, ezt ma teljesen normálisnak gondolom. Nem csoda, hogy ez volt a legjobb tornánk, három meccsen három győzelem. Mindenki ott volt a fedélzeten, s megmutatták, hogy ez a csapat valóban erős, de még mindig van mit fejlődnünk, mire elérkeznek a szezon legfontosabb hetei.

vlv.hu