Kiki nyújtón jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Kiválóan szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán Balázs Krisztián a tornászok Bázelben zajló kontinensviadalának selejtezőjében, a nyújtó junior Európa-bajnoka ugyanis döntőbe került a szeren, az egyéni összetett finálét tekintve pedig első számú tartalék.

Kovács István szövetségi kapitánytól megtudtuk, hogy a junior világbajnoki ezüstérmes Balázs Krisztián felkészülése nem volt sérülésmentes, bokájával vannak gondok, így ugráson és talajon is voltak ellépései. Lólengésen rontott, korláton pedig megcsúszott a keze, amiért kár, ugyanis ha ez nincs, jó gyakorlat lehetett volna a szakember szerint. Az FTC-Telekom junior Európa-bajnoka a magyar csapat legjobbja lett, és az egyéni összetettben elért 77.998 pontjával a 25. helyen végzett, ezzel első számú tartalék lesz az összetett fináléban. Nyújtón remekelt, szép gyakorlatot bemutatva 13.800 ponttal az ötödik helyen került a vasárnapi döntőbe.

Balázs Krisztián

A végére mondhatom, hogy elégedett vagyok, hiszen életem első felnőtt Eb-jén összejött a nyújtó fináléja. Sajnos, több rontásom is volt, a lóról leestem, a korláton kicsúszott a kezem, pedig jó gyaki lett volna. Őszintén bevallom, nem izgultam, hogy ez életem első felnőtt nemzetközi versenye, de az biztos, hogy itt teljesen más minden, a mezőny, a közeg, a hangulat, pedig ugye indultam már junior Eb-n és vb-n is. Nagyon sokat készültem a nyújtóra, rengeteg munka van benne, nagyon örülök, hogy ötödikként jutottam be. Magas a kiindulóm, 6.0, ez nemzetközi szinten is jónak számít, bíztam abban, hogyha sikerül jól bemutatnom, akkor ott leszek a fináléban. A döntőben még próbálok a kivitelen javítani. Egyéni összetettben ugye elsőszámú tartalék vagyok, ezért úgy készülök és melegítek, mintha indulnék, és majd meglátjuk mi lesz.

MATSZ