Ha Rebrov távozna…

Úgy tudjuk, az FTC egyértelműen az ukrán trénerrel képzeli el a folytatást, de a Blikk megbízható forrásból arról értesült, hogy a vezetőség a biztonság kedvéért neves olasz, német és orosz szakemberrel is felvette a kapcsolatot.

Egyéves élő szerződésem van, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő – nyilatkozta a közelmúltban többször is Rebrov, azaz ő maga sem oszlatta szét a távozásáról szóló pletykákat. Ez pedig árulkodó… A keddi, Újpest elleni 3-0-s diadalt követően pedig még rejtélyesebben fogalmazott.

Nagyon szeretek itt dolgozni. A klub döntésén múlik minden.

A szakember az elmúlt három évben sikert sikerre halmozott a zöld-fehéreknél, hiszen zsinórban három bajnoki címet szerzett a gárdával, 2019-ben az Európa-liga, 2020-ban pedig a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette az együttest. Beírta magát a Fradi történelmébe, a nemzetközi színtéren is nyomot hagyva maga után, ezért nem meglepő, hogy több alakulat is szívesen látná a kispadján.

Szerhij rendkívül eredményes munkát végzett, a Ferencváros értelemszerűen ragaszkodik hozzá, de éppen a sikerek okozzák a zavart, hiszen olyan kérők is érkezhetnek az edzőért, amelyekkel az FTC már nem tudja felvenni a versenyt. A vezetőség lépéskényszerbe került – mondta a neve elhallgatását kérő informátorunk.

Érthető, ha korábban kontinentális sztárcsapatoknál dolgozó, a szakmában elismert olasz, német és orosz trénerrel is felvette a kapcsolatot az egyesület. A versenynaptár sűrű, a nyáron már BL-selejtezők várnak az FTC-re, azokra készülni kell, például muszáj lekötni az edzőtábort, de az igazolások, a keret kialakítása is napirendre kerül.

Természetesen megkerestük a Fradit az üggyel kapcsolatban, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy átigazolási pletykákról sem a játékosok, sem a szakemberek esetében nem kívánnak nyilatkozni, Szerhij Rebrovnak pedig egyéves élő szerződése van. Érdekesség egyébként, hogy az ukrán trénert anyagilag is megbecsüli a Fradi, hiszen – ahogy lapunk elsőként megírta – a Bajnokok Ligájába jutásért európai szinten is komoly összeget, körülbelül 1 milliárd forintot kapott.

Rebrov fantasztikus edző, rendkívül céltudatos, de nagyon nehéz ember – nyilatkozta korábban Kubatov Gábor (55) klubelnök.

Anyagilag jó szerződést kötöttünk vele, mert ha sikeresek vagyunk, akkor Európában a top-kategóriában van a fizetése. Megfelelő helyen van, jó pénzt keres és remekül érzi nálunk magát a családjával együtt.

forrás: blikk.hu