Ismét sikerült felülmúlnunk a Barcelonetát, ma délután a Dinamo Tbiliszi ellen biztosíthatjuk be első helyünket!

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, B-csoport, 9. forduló
CNA Barceloneta 7-8 Ferencváros
Negyedek: 1-2, 1-2, 2-3, 3-1
Gólok: Fountoulis 4, Varga 3, Zalánki 1

Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

A BL-szereplésünk eddig talán legfontosabb meccsén Varga kezdte meg a gólgyártást, a Barceloneta azonban nemsokára egyenlíteni tudott. A katalánok gyors támadásaira jó védekezéssel, jó blokkokkal válaszoltunk, és hiába a kihagyott helyzetek, Varga második góljának köszönhetően 2-1-re nyertük az első negyedet. A második játékrészt Zalánki bombája nyitotta, de gyorsan jött egy ellentalálat, ezután Fountoulis értékesített magabiztosan egy büntetőt, majd Vogel védett bravúrral, félidőben így 4-2-re vezettünk.

A harmadik negyed gyors gólváltással kezdődött, részünkről a nemzetközi porondra remek formában visszatérő Varga lőtt nagy erővel a léc alá, három percre rá Fountoulisnak köszönhetően először vezettünk hárommal. Jött egy vendég átlövés, de hamarosan ismét görög játékosunk köszönt be, így 7-4-es előnnyel várhattuk az utolsó nyolc percet. A katalánok két lapos lövéssel hamar feljöttek egy gólra, majd az egyenlítésért támadhattak, de Fountoulisra ezúttal is számítani lehetett, aki mértani pontossággal lőtte ki a bal alsót. Persze a Barceloneta nem hagyta annyiban, a végül utolsónak bizonyuló góljukat pedig három időkérés is követte. Hiába járt volna le a támadóidőnk tíz másodperccel a találkozó vége előtt, egy taktikusan az ellenfél blokkjába bombázott labda azt jelentette, hogy szinte végig vezetve, a decemberi szoros meccs után ismét egy góllal, 8-7-re vertük meg a Barcelonetát és ennek köszönhetően a pontazonosság ellenére vezetjük csoportunkat.

Ma 16:30-kor a hatpontos Dinamo Tbiliszi ellen zárhatjuk le a Bajnokok Ligája ezen szakaszát és biztosíthatjuk be csoportgyőzelmünket a júniusi Final 8 előtt.

Vogel Soma

Úgy indultunk neki a meccsnek, hogy a védekezésünkkel akartuk legyőzni őket – ez az egyetlen lehetőség egy olyan csapat ellen, mint a Barceloneta. Ez a hét kapott góllal sikerült is. Majdnem tökéletes volt a védekezés, nyolc blokkunk volt, ami egyszerűen óriási! Természetesen jó dolog, ha megvan a csoportelsőség, jót tesz ez az egónknak…, de ennél több jelentősége nincs, a másik csoportban mind a négy továbbjutó csapat nagyon erős. A mai meccs bebizonyította, hogy nagyszerű teljesítményre vagyunk képesek, ha teljes erőbedobással játszunk. Most van néhány hetünk elérni a megfelelő szintet és eközben mindig a következő mérkőzésünkre kell koncentrálnunk.

Varga Zsolt

Ez a csoport olyan, mint a hullámvasút, rengeteg a zuhanás a mélységbe és a felkapaszkodás a magaslatra – ma az utóbbit sikerült megkapnunk. Ez a nap ismét bizonyította, hogy ha teljes létszámban tudunk szerepelni, ha mindenki jól elvégzi a munkáját, akkor ez a csapat képes remek teljesítményre és győzelemre. Leginkább a fegyelemről és a védekezésről szólt a mai meccs, ezek jelentették a győzelem kulcsát. Természetesen a vége izgalmas lett, a Barcelona elkezdte játszani a szokásos, kockázatos támadásait, jó lövéseik is voltak, kifejezetten bravúrnak tartom, hogy sikerült őket hét gólon tartani. És persze: nagyon kellemes érzés, hogy másodszor is sikerült legyőznünk őket…

VLV

A mérkőzés előtt fradisták várták a fiúkat a Duna Aréna előtt: