Balázs Krisztián teljesítette az Európa-bajnokság pódiumedzését.

Április 21. és 25. között Bázelben rendezik meg a tornászok Európa-bajnokságát, amelyen először indul a felnőttek között az FTC-Telekom versenyzője, Balázs Krisztián. Ifjúsági olimpiai és Európa-bajnokunk néhány napja már a verseny helyszínén van, kedden pedig a program szerinti ilyenkor szokásos pódiumedzést is teljesítette.

Minden nagyon jól sikerült” – kezdte Balázs Krisztián. „Roppant boldog és izgatott is vagyok. Jól éreztem magam az edzésen, minden gyakorlatot, amit szerettem volna, sikeresen bemutattam. Korláton ugyan volt egy pici rontás, de nagy önbizalommal tölt el, hogy a nyújtón is jól ment. Felszabadult vagyok, várom a csütörtököt” – tette hozzá magyar bajnokunk.

Balázs Krisztián néhány hete a szerbajnokságon megnyerte első pályafutása első felnőtt aranyérmét korláton, ennek köszönhetően is bekerült az Eb-n induló válogatottba.

Kiváló a közeg, a körülmények és a feltételek maximálisan adottak egy jó versenyhez. Nagyon vártam már, hogy itt legyek a felnőttek között, nyugodtan mondhatom, hogy most már ide tartozom. A legfontosabb, hogy mindet kihozzak magamból és ha ez most eredményben esetleg nem is mutatkozik meg, a cél, hogy sok munkával folyamatosan fejlődjek” – mesélte ifjúsági olimpiai bajnokunk.

Mint ismert, a bázeli kontinensviadal a sportág utolsó versenye, amelyen olimpiai kvótát lehet szerezni, így a szokásosnál is kiemeltebb fontosággal bír az Eb.

A korábbi lábsérülésem miatt a talajon és ugrásban csak egyszer-egyszer gyakoroltam, míg a többi szeren lényegesen többet voltam. Sajnos az sem könnyíti meg a helyzetemet, hogy az első körben állok majd a szerekhez, de igyekszem minél pontosabban bemutatni a gyakorlataimat és mindent szeretnék kihozni magamból” – magyarázta a terveit Balázs Krisztián, akinek csütörtökön 10 órától szurkolhatunk.

Fradi.hu