Ma este pedig a Barcelonetával játszunk a Duna Arénában.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, B-csoport, 8. forduló
Ferencváros 13-9 Waspo Hannover
Negyedek: 4-3, 2-1, 3-4, 4-1
Gólok: Varga 6, Vámos 2, Constantin-Bicari 2, Jakšić, Fountoulis, Sedlmayer

Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Sok idő után először játszhattunk teljes csapattal, és a nehézkes kezdés is talán ennek tudható be. Az első negyedben háromszor is meg tudták szerezni a vezetést a németek, de Constantin-Bicari, Jakšić, illetve Varga találatai révén mindannyiszor válaszolni tudtunk, kanadai centerünk ráadásul egy szép csavarással a vezetést is megszerezte. A következő 8 perc már nem volt ennyire gólgazdag, a jeget Sedlmayer törte meg bő 4 perc elteltével, ezután pár védésnek, blokknak és legfőképp Fountoulis góljának köszönhetően 3 gólra elhúztunk, de a nagyszünet előtt a Hannover még szépíteni tudott.

A második félidő Varga büntetőjével, majd mezőnygóljával kezdődött, de lépést tudott tartani a Hannover, sőt, idővel egygólosra faragták a különbséget. Varga még lőtt egy gólt 38 másodperccel a negyed vége előtt, de az utolsó pillanatban némileg elaludt a védelem, a hannoveriek pedig ezt kihasználták, így 9-8-cal fordulhattak a csapatok az utolsó játékrészre. A negyedik negyedben már szebb arcát mutatta a csapat, és bár emberelőnyét kihasználva még egyenlített az ellenfél, Varga sorozatban negyedik góljával ismét nálunk volt az előny. Ezt követően több kihagyott helyzet is belefért, hiszen Vámos duplázott, illetve Varga hatodjára is gólt lőtt, így végül 13-9-re vertük meg a Hannovert.

A lehető legkevesebb energia befektetésével hangolódtunk tehát rá a mai, Barceloneta elleni rangadóra, a spanyolokat a csoportban korábban 11-10-re győztük le, egy esetleges győzelemmel pedig pontszámra beérhetnénk őket a tabellán.

Varga Zsolt

Lehet, hogy hihetetlennek hangzik, de most, április vége felé játszottunk először a komplett csapatunkkal. Éppen ezért valami hasonlóra számítottam, hiszen újra meg kell találnunk a ritmusunkat. ​Legutóbb arról beszéltem, hogy milyen sok problémánk van. Ez most már nincs így, de “finomhangolásra” van szükség, hogy egyre több és több dolog legyen rendben. Ami a mai meccset illeti, az első negyedben mutatott intenzív kezdés után a második játékrészben lelassult a játék és utána nehéz volt visszatérni a gyorsabb ritmushoz, a szokásos sebességünkhöz, de a negyedik negyedben már azt nyújtottuk, ami elvárható.

vlv.hu