Öt gól, öt gólszerző az üllői mérleg.

Női labdarúgás, NBI, alapszakasz, 17. forduló
Astra HFC 1-5 (1-1) Ferencváros
Gólok: Fenyvesi, Marques, Brandon, Kehrer, Vágó

Bednar – Rőhberg, Hasanbegović, Zlidnis, Nagy Virág – Papp L., Fenyvesi, Brandon (Kolárová, 79.) – Marques – Cameron (Kehrer, 75.), Vágó

Nem jól indult a meccs, a hazaiak játékosa, Sipos már a 6. percben hatalmas gólt vágott. Pár perce rá majdnem jött is a válasz, egy laposan középre lőtt szabadrúgás után Vágó lőtt majdnem szenzációs gólt sarokkal. Bár a 12. percben Papp beadását Marques még nem tudta ziccerből értékesíteni, hamarosan jött az egyenlítés is, amikor egy kifejelt beadásra érkezett Fenyvesi és vágott nagy gólt a jobb alsóba. A 22. percben Cameron beadásáról maradt le centikkel Vágó, majd bő negyed óra mezőnyjáték következett, amit csak pár gyengébb próbálkozás tarkított. A félidő utolsó momentumaként Vágó lőtte ki a felső lécet szabadrúgásból.

A második félidő legelején Vágó próbálkozott, majd ismét ő hagyott ki helyzetet, de végül csak megszereztük a vezetést, amikor a 60. percben egy szögletet követően egy fejes utáni lepattanót Marques vágott a kapuba. Tizenkét perc múlva szép támadást vezettünk a jobb oldalon, Nagy Virág beadása némi szerencsével ugyan, de Brandon elé került, 3-1. A 78. percben Fenyvesi kínálta meg a kapust egy erős lövéssel, a hálóőr kezei közül kicsúszott labda a kapufa segítségével került Vágó elé, de csatárunk meglepettségében felé lőtt, ezután nem sokkal pedig ismét Nagy Virág adott be, de Kehrer fejese elkerülte a kaput. Kanadai légiósunk a 87. percben javított, ekkor előbb keresztbe vitte a kapu előtt a labdát, majd tűpontosan kilőtte annak bal alsó sarkát, 4-1. Két percre rá remek indítást követően Vágó találta magát a kapussal szemben, de mellégurított – egy percre múlva azonban pontosan ugyanilyen helyzetben Kehrer passzából már megszerezte a gólját, így végül 5-1-re vertük meg az Astrát.

Jövő hét szombaton Győrbe utazunk, majd az Astra elleni, május 5-ei kupadöntő előtt hétközi meccsen fogadjuk a Haladást.