Labdarúgó csapatunk vezetőedzője bajnoki címmel örvendeztetné meg ma a fradistákat.

– A kilencedik bajnoki mérkőzésünk következik a Kisvárda ellen, és eddig hét győzelem mellett egy döntetlen a mérlegünk ellenük. A kedvező statisztika ellenére minden mérkőzésünk szorosan alakult a szabolcsiak ellen. Hogy tekint az előttünk álló találkozóra?
– Valóban igaz, hogy mindig szoros mérkőzéseket vívtunk a Kisvárda ellen, és ezúttal sem várok mást. A statisztika csak egy dolog, de persze örülök, hogy veretlenek vagyunk ellenük a bajnokságban, de például a legutóbbi, 1-1-el záruló bajnokink is megmutatta, hogy veszélyes és jó csapata van a Kisvárdának.

– A csapat közel áll ahhoz, hogy pontot tegyen a bajnokság végére, hiszen ha nyer, akkor megvan az újabb, immáron zsinórban a harmadik cím. Erre legutóbb nagyjából 100 éve volt képes a csapat.
– Nem hiszem, hogy érdemes összevetni a két időszakot, hiszen teljesen más volt a labdarúgás akkoriban, mint napjainkban. Boldog vagyok, hogy az elmúlt években ilyen szép sikereket értünk el a csapattal. Viszont sosem szabad megelégedni azzal, amit elértünk. Mindig a következő lépcsőfokra kell figyelni, hogy folyamatosan tudjunk fejlődni.

– A Kisvárda elleni mérkőzéssel még öt találkozója van hátra a csapatnak az idei szezonból. Ha szombaton bajnokok leszünk, mik a tervei a hátralévő mérkőzésekre?
– Szeretném minél előbb megnyerni a bajnokságot. Ezzel úgy érzem, hogy némileg csökkenne a csapaton a nyomás, hiszen a fiúk is tudják, hogy nagyon közel kerültünk az újabb címvédéshez. Természetesen a bajnokság végéig nem dőlhetünk hátra, hiszen mi vagyunk a Ferencváros, amelynek minden mérkőzés egyformán fontos. Az a célunk, hogy minden hátralévő találkozót megnyerjünk. Szeretnénk a szurkolóinkat is megörvendeztetni ezzel a bajnoki címmel, hiszen ők is roppant nehéz időszakon mennek keresztül a pandémia miatt. Értük is játszunk szombaton. Jó lenne, ha a következő szezonra már visszatérhetnének a drukkerek a lelátókra, mert rengeteget tudnak segíteni a csapatomnak.

– Mennyire nehéz csakis a következő mérkőzésre, a jó játékra koncentrálni és kizárni azt, hogy a csapat egy győzelemmel behúzhatja a bajnoki címet? A játékosok fejében biztosan ott lesz a bajnoki cím gondolata.
– Egész héten erre a mérkőzésre készültünk, a játékosaim is tudják, hogy a jó eredmény mivel párosulhat ezen a hétvégén. Ettől függetlenül az egyetlen dolgunk, hogy megnyerjük a Kisvárda elleni bajnokit. Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a Kisvárda egy erős, jól szervezett csapat. Maximális koncentrációra lesz szükségünk, minden külső tényezőtől függetleníteni kell magunkat, csakis a mérkőzésre szabad koncentrálnunk, de egyértelmű, hogy a győzelemért megyünk Kisvárdára.

Fradi.hu