Holló Patrikot kérdezték a népligeti focipályák karbantartásáról.

Az NB I-ben címvédő és listavezető gárdánál a háttérszemélyzetnek ugyancsak kiemelten fontos szerepe van, nem meglepő, hogy a gyep karbantartását is kiváló szakemberek végzik.

Rengeteg munka, kiemelkedő tudású kollégák és persze jó gépek – közölte a sikerreceptet Holló Patrik, az FTC-MVM Sportközpont pályafenntartóinak vezetője. A focistáknak nemcsak az fontos, hogy a Groupama Arénában hétről hétre kiváló minőségű talajon játszhassanak, szintén lényeges, hogy a tréningeken is ideális körülmények között vehessenek részt. Hogy mindez így legyen, arról kollégáival együtt Holló gondoskodik, aki már hét éve dolgozik a klub népligeti edzőkomplexumában.

A Fradi játékosai négy füves pályán készülhetnek a mérkőzésekre. Ahhoz, hogy a gyep kifogástalan állapotú legyen, rengeteg munka szükséges.

Hétfőtől vasárnapig dolgozunk, nincs megállás. Az edzések előtt és után is mindig rendbe tesszük a pályákat. A fűnyírás mellett a javítás, az öntözés, a növényvédelem, a felülvetés is a munka része, sőt a két nagy és a három kis műfüves pálya gondozása is hozzánk tartozik. Szerencsére kiváló kollégákkal dolgozom, ami gördülékennyé teszi a munkát – fogalmazott Holló.

A ferencvárosi focisták hibrid füvön is tréningezhetnek.

Műszálakat injektálnak a talajba. A húszcentis szálakat úgy fűzik be, hogy ránőjön a fű. Az eljárás stabilitást ad a gyepnek, amelyet két és fél centisre kell vágnunk – árulta el a fűmester. – A pályák előnye, hogy remek a vízelvezetésük és a fűtésük, az év minden hónapjában kifogástalan állapotban tudjuk tartani. A napoztatólámpáknak köszönhetően télen is neveltetjük a gyepet, gépi segítséggel alaposan meg lehet növelni a fű élettartamát.

Holló Patrik szerint a ferencvárosi klub vezetői kiemelten fontosnak tartják, hogy a játékosok a lehető legjobb körülmények között készüljenek.

A vezetőség tudja, muszáj és érdemes ebbe pénzt invesztálni. Elég csak arra gondolni, hogy egy jól megépített, kiválóan karbantartott, modern pályán csökken a veszélye annak, hogy a labdarúgók megsérüljenek – magyarázta.

Blikk