Kapusunk térde rakoncátlankodik.

Meglehetősen szerencsétlen időszakon megy keresztül női kézilabdacsapatunk, már ami a sérüléseket illeti… A márciusi olimpiai selejtezőről Szucsánszki Zita vállproblémákkal tért vissza, az Alba Fehérvár elleni bajnokin Kovacsics Anikó szenvedett súlyos sérülést, Tóth Nikolett keze edzésen szakadt fel, a váci Magyar Kupa-találkozót követően pedig Janurik Kinga szorult ápolásra.

Válogatott kapusunkat ráadásul műteni is kell.

Nem agyalok azon, hogy miért épp most jött ez a sérülés, mert csak nehezebben gyógyulok, ha szomorkodok, inkább arra pörgetem magam, hogy minél gyorsabban túl legyek rajta – mondta pozitív és elszánt hangon klubunk és a magyar válogatott kapusa, Janurik Kinga, majd a történtekről is beszélt. – A Vác elleni meccs elején kezdtem érezni, hogy fáj a térdem, de az adrenalin elnyomta, a meccs hevében nem foglalkoztam vele, de a második félidőben rosszabbodott. Szerettem volna még játszani vele, megpróbálni, hogy hogyan reagál a mozdulatokra, de éreztem, hogy valami nem jó, és Norbi is azt mondta, hogy ne erőltessem, úgyhogy az egyik hetes után nem mentem vissza. Az orvosok szerint is ez volt a jó döntés, mert lehetett volna nagyobb is a baj, igaz, így is műtét vár rám.

Válogatott kapusunk térdét szerdán reggel atroszkópos eljárással kitisztítják.

Kinga korábban már operált térdében a külső részen az ízületi porc felszínt érinti a mostani sérülés, az MR-vizsgálat is ezt támasztja alá – mondta Dr. Pavlik Attila, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatorvosa. – Atroszkópos műtétet végzünk, amivel kitisztítjuk a térdét, az olimpiai felkészülés szempontjából ez a legoptimálisabb eljárás. Ha valóban csak tisztításra lesz szükség, akkor várhatóan nagyjából négy hetet vesz igénybe a felépülés.

Azt mondták, ha nagyon ügyes vagyok, négy hét lehet a felépülés, és miért ne lennék az… – tette hozzá a kapus. – Persze, tudom, az csak egy dolog, hogy én nagyon akarom, de nem szabad elkapkodni a visszatérést. Mindenesetre abban nagyon bízom, hogy az idény végén, ha csak egy meccset is, de tudok még játszani, illetve, hogy az olimpiai felkészülés kezdetére teljesen rendben leszek.

Fradi.hu