A Felcsút vezetőedzőjével beszélgettek.

– A jelenlegi idényben egyedül a DVTK tudott nyerni a zöld-fehérek vendégeként. Képesnek tartja a csapatát hasonló bravúrra?
– A televízióban láttam azt a mérkőzést, és anélkül, hogy kisebbíteni akarnám a Diósgyőr érdemeit, azt kell mondanom, szerencsével szerezte meg a győzelmet – ugyanis végig a Ferencváros dominált. Nekünk mindig a győzelem a célunk, és ha szombaton jól játszunk, lesz esélyünk jó eredményt elérni. Ha megy a futball, abból bármi kijöhet.

– Hat csapat, az MTK Budapest – egyedüliként kétszer –, a Mol Fehérvár, a Kisvárda Master Good, a Mezőkövesd Zsóry, a ZTE és a Puskás Akadémia volt képes döntetlent játszani a listavezető ellen. Aláírná előre az egy pontot?
– Dehogyis, soha! Az előfordulhat, hogy a meccs után az ember elfogadja a döntetlent, előre azonban nem. Az Üllői úton is nyerni akarunk, és ha azt játsszuk, amit tudunk, van esélyünk. Meglehet, a találkozót követően az lesz a véleményem, ebben a kilencven percben nem volt több, hiszen nem a legjobb játékunkat hoztuk, azonban ha taktikailag rendben leszünk, számunkra kedvező eredményt érhetünk el.

– Volt már részese olyan mérkőzésnek, amely után az ellenfél bajnoki címet ünnepelhetett?
– Még a szlovák bajnokságban játszottam, amikor néhány fordulóval a bajnokság befejezése előtt a Kassa ünnepelni készült, ám kettő nullára legyőztük, így csak később lett aranyérmes. Edzőként olyan élményem van, amikor Örményországban az én csapatom lett bajnok még az utolsó forduló előtt – nyilván nem volt rossz érzés. Annak azért örülnék, ha a Ferencváros otthonában stabilak lennénk, jól futballoznánk, hogy mikor ünnepel az ellenfelünk, ráhagyom, ám a cél, hogy ne szombaton tegye.

– Tavasszal tizenegy bajnokiból kilencet megnyert a Puskás Akadémia, nemegyszer dicsérte a játékosok hozzáállását. Feltételezzük, a keret valamennyi tagja szeretne ott lenni szombaton a kezdő tizenegyben.
– Csak az nem akar ilyen meccsen pályára lépni, aki nem normális! Néhány labdarúgó kisebb sérüléssel bajlódik, majd csak a pénteki edzésen derül ki, kire számíthatok közülük. Egy biztos: a keret valamennyi tagján érezni, olyan jó csapat ellen, mint a Ferencváros, kihívás és motiváció játszani.

– Számolgat? Hány pontra van szükség az ezüstérem megszerzéséhez?
– Amilyen helyzetben vagyunk, talán megengedhetnénk magunknak, de soha nem számolok előre. Fontos, hogy megmaradjon az eddigi stabilitásunk, és ha így lesz, van esélyünk a második hely megszerzésére. Örülök, hogy jól teljesítünk, a stábommal együtt azon vagyunk, hogy ez az idény végéig így maradjon.

NSO