Több rászoruló családot is meglátogattak.

Igazán különlegesre sikerült az idei húsvét több rászoruló családnak is. Többek között egy nyolcgyermekes galgahévízi család és a Deák Ferenc téri gyilkosság áldozatának nagymamája is részesült abból a szeretetből és összefogásból, amit az Újpest Futsal Club alelnöke és tulajdonosa, Óvádi László indított útjára.

Babi néni például mit sem sejtve nyitott ajtót húsvétvasárnap. A kapuban az Újpest és a Fradi ismert focistái és megannyi szurkoló és híresség, köztük Szabó Ádám, Curtis, valamint Szász Dorina TikTokker állt a Blikk-kel együtt, adományokat, élelmiszert és boldogságot hozva a kisunokáját egyedül nevelő nagymama életébe.

Mint ismert, tavaly tavasszal két focidrukker fiatalt késeltek halálra a Deák Ferenc téren, köztük az akkor 16 éves Lacikát is, akinek nagymamája azóta teljesen egyedül neveli másik unokáját, Annát. A család nemcsak a fiút, de a gyermekek édesanyját is egy éve vesztette el.

A gyász és a megélhetésért való mindennapos küzdelem terhei alól igyekeztek most kiszakítani a csonkán maradó családot a focisták és a szurkolók.

Nagyon örülök, hogy ennyien eljöttek! Ez nekem rengeteg erőt ad – kezdte mesélni könnyeivel küszködve Babi néni, aki elárulta, egyetlen nap sem telik el anélkül, hogy ne gondolna unokájára.

A gyász nem enyhül, ezt a fájdalmat sem feldolgozni, sem megérteni nem lehet, csak elfogadni. Anna sokszor álmodik Lacikával és az édesanyjával is éjszakánként. A múltkor kint voltunk a temetőben, és Anna azt mondta, hogy neki az a hely nem jelent semmit, mert azokra az emberekre, akik őt ölelték és puszilták, nem tud porként és hamuként gondolni. Ők továbbra is ott vannak benne, az álmaiban beszélget velük – mesélte Babi néni.

Hasonlóan nagy meglepetés érte a nyolcgyermekes Fedor családot Galgahévízen, amikor beállított hozzájuk is az adományokkal megpakolt csapat. A gyermekek a legkisebbtől a legnagyobbig, valamint a velük élő nagymama izgatottan fogadták a vendégeket. A család még 2006-ban, egy héttel karácsony előtt maradt fedél nélkül, amikor akkori otthonukat elárverezték a fejük fölül. Azóta albérletből albérletbe vándoroltak, azonban nemrég sikerült végre beköltözniük jelenlegi otthonukba. A köztisztviselőként dolgozó szülőknek komoly logisztikát jelent az otthoni tanulás, be kell osztaniuk, hogy ki mikor tanul és ki kinek segít egy-egy házi feladatban.

Amennyire nagy öröm, annyira nehéz is egy ekkora család, de mi vállaltuk ennek minden örömét és viszontagságát immár huszonhárom éve – kezdte a beszélgetést Fedor János, majd felesége folytatta.

Nekem minden szülés és terhesség hatalmas élmény volt. Ha csak pár gyermekünk lenne, akkor hiányérzetem volna. Eredetileg is nyolc gyermeket terveztünk, a nyolc a szerencseszámunk – mesélte mosolyogva Fedor Jánosné. A legkisebb gyermekük, Barnus hétéves lesz, míg a legidősebb Bernadett, aki 22 éves és már nem él velük.

Két héttel ezelőtt egy Facebook-poszt indította el azt a kezdeményezést, aminek hatására a Fradi és az Újpest félretette ellentétét, és a fociszurkoló civilekkel összefogva egy nemes cél érdekében rászoruló családokon segítettek.

A kezdeményezéshez a Blikk is csatlakozott, valamint több élelmiszeripari és játékforgalmazó cég, amelyekkel karöltve 44 család húsvétját tudtuk idén szebbé tenni. Az esemény szülőatyja, Óvádi László, az Újpest Futsal Club alelnöke és tulajdonosa Németh Péterrel, a Fradi Futsal Club elnökével ígéretet tett arra, hogy ezentúl minden ünnepen összefognak és folytatják ezt a kezdeményezést.

Blikk