Fiatal irányítónk kézsérülést szenvedett az egyik edzésen, ezért nem játszhatott már Békéscsabán sem.

Mint ismert, női kézilabdacsapatunk szerdára kiírt, Érd elleni összecsapását elhalasztották. Így a héten csak egy összecsapás vár a lányokra: szombaton, a Vác otthonában, a Tippmix Magyar Kupa ötödik fordulójában lépnek pályára. Együttesünk a negyeddöntőben kapcsolódik be a sorozatba, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, vagyis a szombati győztes ott lesz a négyes döntőben (döntetlen esetén a vendég fél jut tovább). Nem vár azonban könnyű hatvan perc a mieinkre – egyrészt Vácott meglehetősen ritkán tudunk izgalommentesen nyerni, legutóbb 2016-ban történt így, akkor 30-20-ra győztünk, másrészt az irányítókkal továbbra is csehül állunk.

Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó után ugyanis Tóth Nikolett is kiesett még a múlt héten, ráadásul meglehetősen furcsa sérülés miatt.

Az egyik edzésen Emmyt akartam volna megállítani, de az ujjaim úgy megfeszültek, hogy kettő között felszakadt a kezem – elevenítette fel a történteket Tóth Nikolett. – Ott hirtelen nem is éreztem fájdalmat, csak azt láttam, hogy vérzik. Sikerült elállítani a vérzést, összeragasztottuk a két ujjamat, és a kórházban hat öltéssel összevarrták a sebet. Sajnálom, hogy pont most sérültem meg, amikor a csapatnak is nagyobb szüksége lett volna rám, hiszen Misi és Zizi is kiesett, de igyekszem nem foglalkozni a negatívumokkal. Elvileg már a varratokkal is játszhatok, de még nagyon érzékeny a tenyerem.

Így szombaton is Emily Bölkre, valamint a nyáron kölcsönben épp Vácra igazoló Ballai Borbálára várhatnak az irányítói feladatok. A főszereplők szerint legfontosabb a lesz, hogy végig a saját sebességünkön kézilabdázzunk, ugyanis a Vác egyik nagy erőssége, hogy megtöri az ellenfél ritmusát.

Mindig nehéz meccseket játszunk Vácon, méghozzá azért, mert akaratlanul is belassulunk, felvesszük azt a ritmust, amit a hazaiak szeretnének diktálni, abban pedig általában ők a jobbak. Végig mennünk kell, gyorsítani a játékot, még akkor is, ha most irányító poszton kevesebben vagyunk. Mindenképp tovább kell jutnunk, de ehhez koncentrált játékra lesz szükségünk” – zárta gondolatait Tóth Nikolett.

Fradi.hu