Középpályásunk elmondta, hogyan töltötte a szabadnapokat és hogyan készült a csapat a holnapi bajnokira.

Az elmúlt napokban kis túlzással a fél öltöző üresen maradt… A népligeti edzőbázison a megszokottnál jóval kevesebben érkeztek tréningekre, hiszen a keret tagjai közül többen is a válogatottjaiknál szerepeltek. Dibusz Dénes, Sigér Dávid és Botka Endre mellett számos légiós is elutazott, Aissa Laidouni például a tunéziai, míg Tokmac Nguen a norvég válogatottban mutatkozott be. Az itthon maradók a legutóbbi, Paks elleni 5–2-es győzelem után négy nap szabadságot kaptak Szerhij Rebrovtól, ám a meglévő korlátozások miatt értelemszerűen az összes futballista itt maradt Budapesten.

A négy nap szabadság nagyon jól jött, hiszen sűrű a program, nehéz mérkőzések állnak mögöttünk és várnak ránk, de a korlátozások miatt nemigen lehetett mit csinálni – mondta a Nemzeti Sportnak Somália. – Én is idehaza maradtam, sok időt töltöttem Zazuval, a kiskutyámmal, mellette nagyokat pihentem, videójátékkal játszottam, főzőcskéztem és kitakarítottam. Na és tartottam a kapcsolatot az otthoniakkal, hiszen Brazíliában nagyon rossz most a helyzet, aggódom a honfitársaimért. Az elmondások alapján az ott élő emberek sajnos nehezen fogadják el a korlátozásokat, kötelező lenne a maszkhasználat, de nem viselik elegen. Szerencsére a családomból mindenki egészséges.

A listavezető Ferencváros a héten ismét bajnoki ritmusban készült az újabb kihívásra, hogy létszámban meglegyen a csapat, a szakmai stáb több fiatalt is felvitt az első kerethez. Nem újdonság ez a Népligetben, Szerhij Rebrov a válogatott mérkőzések miatti szünetben előszeretettel invitálja az első csapathoz a fiatalokat.

Kemény edzéseket végeztünk, és rengeteget gyakoroltunk – folytatta a 32 esztendős dél-amerikai futballista. – A különböző elmozgásokat vettük át újra és újra, hogy még szervezettebb, egységesebb legyen az együttes. Na és a kapura lövéseket is orrvérzésig gyakoroltuk, abból sosem elég. Vasárnap a Budafok otthonában játszunk, nem számítok könnyű mérkőzésre, hiszen ellenük mindig alaposan megizzadunk. Alighanem ezúttal is így lesz. De fontos a három pont, szeretnénk, ha minél hamarabb meghúznák a vonalat alattunk, és hivatalosan is bajnokok lennénk.

A zöld-fehérek május 8-án a Honvéd otthonában zárják az idényt, a nyári Európa-bajnokság miatt a megszokottnál hamarabb ér véget a bajnokság. Normális esetben Somália május végén hazautazna Brazíliába, ám ez most elmarad.

Maradok Budapesten vagy legjobb esetben meglátogatom a barátnőmet Szaúd-Arábiában. Ez a nyár alighanem más lesz még, mint a jól megszokott…