Kulcsár szerint az utolsó hét meccs hét döntőnek felel meg – így várják Budafokon a holnapi bajnokit.

Három hét szünet után vasárnap újra bajnoki mérkőzést játszik NB I-es csapatunk. Kulcsár Kornélnak pedig még ennél is többet kellett kihagynia OTP Bank Liga-meccs nélkül. Középpályásunk március 3-án, Újpesten kapott piros lapot, majd két találkozóra szóló eltiltást.

Nagyon nehezen viseltem ezeket a heteket és bántott, hogy a kiállításommal nem csak magammal szúrtam ki, hanem a csapatot is hátrányos helyzetbe hoztam” – mondta honlapunknak Kulcsár Kornél a pénteki edzést követően. “Tartozom magamnak és a többieknek is. Már a Ferencváros ellen szeretném ismét bizonyítani, hogy lehet rám számítani és tudok segíteni a céljaink elérésében.

Hét forduló van hátra a szezonból, ennyi áll rendelkezésünkre, hogy összegyűjtsük azt a pontmennyiséget, amely a bennmaradás eléréséhez szükséges. Az NB I-ben már sok nagy csatát megélt “Kuli” szerint a siker kulcsa az lehet, ha nem azt nézzük, ki az ellenfél, hanem minden riválissal szemben hittel és önbizalommal futballozunk.

Olyan lesz ez a hátralévő hét mérkőzés, mint hét döntő” – fogalmazott játékosunk. “Mindannyiunknak a jövője múlik ezen a hét találkozón, de ez nem szabad, hogy teherként hasson ránk. A jó erőkből álló és a mezőnyből egyértelműen kiemelkedő Fradi ellen is ugyanúgy kell kimennünk a pályára, mint bármikor máskor. A közvetlen riválisaink, vagyis a DVTK és a ZTE példája is bizonyítja, hogy nem lehetetlen küldetés pontot rabolni a listavezetőtől. Nagyon várjuk a vasárnapi meccset és szeretnénk megtenni egy újabb lépést a bennmaradás felé.

Három hét hosszú idő tétmérkőzés nélkül, de ezt is igyekeztünk hatékonyan felhasználni” – mondta a mögöttünk hagyott periódusról Csizmadia Csaba. “Mindenki céltudatosan és motiváltan készült a szezon utolsó hét fordulójára. Az előző huszonhat NB I-es meccs tapasztalatát is felhasználva szeretnénk pontot, pontokat gyűjteni a hátralévő találkozókon, függetlenül attól, hogy ki az ellenfelünk.

Vezetőedzőnk elmondta: tisztában van azzal, milyen játékerőt képvisel az FTC, ugyanakkor az is egyértelmű, hogy a zöld-fehéreknek is vannak gyenge pontjaik.

Nem gondolkodhatunk úgy, hogy a Ferencváros ellen még belefér a vereség, aztán majd a következő meccset megnyerjük. Nem vagyunk abban a helyzetben. Itt van a ZTE esete, amely pontot szerzett a listavezető ellen és így most mi vagyunk a kiesőzónában. Hét egyformán fontos mérkőzés vár ránk és már az elsőn arra törekszünk, hogy gyarapítsunk pontjaink számát.

Csizmadia Csaba hozzátette: az egyaránt térdsérülést szenvedett Zsóri Dánielre és Vaszicsku Gergőre biztosan nem számíthat vasárnap délután.

BMTE