A hétvégén az NBIII-ban gólt szerző Orosz Marcell mellett Iyinbor Patrick és Hajdú Roland írt alá új szerződést.

Hajnal Tamás szerint ezekben a fiatalokban megvan a kellő tehetség ahhoz, hogy ott legyenek a felnőtt csapat keretében és az NB I-ben.

Látjuk ezekben a játékosokban, hogy középhosszú távon megvan a potenciál bennük, hogy a felnőttcsapatba, az NB I-be is eljussanak. Szeretnénk az útjukat továbbra is tervszerűen, átgondoltan kísérni. Lehetőség lesz akár kölcsönadásra is, gondolhatunk itt a Soroksárral való együttműködésre vagy más együttesekre. Az elsődleges cél, hogy NB I-es játékosok váljanak belőlük.

2018-ban kötött profi szerződést a FTC-vel a még mindig csak 18 éves Hajdú Roland. Fiatal támadónk a 2020/21-es szezonban az NB III-ban szereplő FTC II-ben és a klub U19-es csapatában is alapembernek minősült. Előbbiben 25 mérkőzésen háromszor volt eredményes, míg az U19-ben kilenc mérkőzésen hét gólt szerzett a jelenleg is futó idényben.

A 19 éves Iyinbor Patrickra az NB III-ban szereplő második csapatban számított a ferencvárosi szakvezetés, ahol eddig 17 bajnoki mérkőzésből 14-en is a kezdőben kapott helyet, melyeken eddig kétszer talált az ellenfelek kapujába.

Orosz Marcell ugyancsak három éve kapott profi szerződést a Ferencvárosi Torna Clubtól. A 20 éves védő két társához hasonlóan alapembernek számít a Máté Csaba irányította FTC II-ben, ahol 18 alkalommal volt a kezdőcsapat tagja, és a Dunaújváros 2-0-s legyőzésékor talált először a kapuba ebben az szezonban.

(fradi.hu)