Körkérdést tettek fel a csapatoknak.

Mennyire elégedett a “buborék-rendszer” körülményeivel és arányban állnak-e a szállásfeltételek az Önök által kifizetett összeggel (120 euró/fő/nap)?
FTC:A budapesti “buborékban” szerepelünk, elégedettek vagyunk a körülményekkel. A rendezés, a szállás, az étkezés kiváló.

Figyelembe véve a LEN által szabott részvételi költségeket és a bevételeket, a verseny minden részvevő számára veszteséges – a helyezéstől függetlenül. Mit gondol, ez rendben van így és mi ösztönzi Önöket a részvételre?
FTC:A jövedelmezőség évek óta aktuális téma. A klubok a végeredménytől függetlenül sok pénzt költenek el. Másrészt viszont a játékosok számára óriási fejlődési lehetőséget adnak a BL-küzdelmek, mert azokban hasonlóan magas szintű csapatok vesznek részt. Ezen kívül a presztízs is fontos a klub és a sportolók számára.

Az előbbiek kapcsán tudna-e három konkrét változtatást javasolni, aminek eredményeként javulhatnának a részvevő klubok anyagi viszonyai (sportágunk aktuális helyzetének reális keretei között)?
FTC:A LEN-nek úgy kell megterveznia a BL-versenysorozatot, hogy az jobban eladható legyen, adjon módot több szponzor bevonására. Valószínűleg ez az egyetlen csapatsport, amelyben a klubok fizetnek a tévétársaságoknak a közvetítésért – ennek meg kell változnia.

Gondolja, hogy vannak olyan klubok, amelyek képviselői tagadják az itt vázolt problémákat, mert félnek attól, hogy a kritikájuk kihathat csapatuk eredményeségére, illetőleg szankciókhoz vezethet?
FTC:Nem gondoljuk ezt és nem akarunk mások nevében beszélni.

Ha olyan verseny jelenne meg a piacon, amely jobb pénzügyi feltételeket kínálna klubjának – megközelítőleg ugyanolyan minőségben -, készen állna-e arra, hogy elhagyja a LEN Bajnokok Ligáját?
FTC:Felesleges erről beszélni, ez jelenleg nem releváns felvetés.

A final 8 rendezője 200 ezer eurót fizet regisztrációs díjként a LEN-nek. Mit kap pontosan a szervező klub ezen összegért? Megközelítőleg mennyi a szervezés költsége és mit tartalmaz? A hazai játékon kívül mi ad motivációt a torna megrendezéséhez?
FTC:Ezt a LEN-től kell megkérdezni, a Ferencváros még nem volt rendező.

Az összes megkérdezett csapat válaszai: VLV