Csapatunk edzője először beszél a konkrét ukrán ajánlatról, amit kapott.

A válogatott szünetet kihasználva a Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov meglátogatta az ukrán első osztályú Olimpik Donyeck csapatát, amelynél jó barátja a nemrégiben kinevezett vezetőedző és az elnök is, így kifejezte támogatását a szakmai stáb és a játékosok felé is a kiesés ellen folytatott harcban, sőt mi több, egy motivációs beszéddel is készült a csapat számára.

Rebrov ezt követően a Bombardirnak adott egy hosszabb videóinterjút, amit több ukrán lap is szemlézett. A beszélgetésben természetesen ismét szóba került az ukrán sajtó kedvenc slágertémája, azaz, hogy a Fradi trénere visszatér-e Ukrajnába a válogatott vagy a Dinamo Kijev élére.

Azt gondolom, Sevcsenko remek munkát végez a válogatottnál, sok szerencsét kívánok neki ahhoz, hogy kijuttassa a csapatot a vb-re egy erős csoportból – válaszolta a Fradi trénere. – Minden külföldön dolgozó edző vissza akar térni egyszer Ukrajnába. De hogy milyen minőségben, melyik klubhoz? Ez a jövő zenéje, jelenleg csakis a saját csapatomra fókuszálok, majd meglátjuk, mi fog történni ezután. A válogatottal kapcsolatos felvetések csak a sajtóban jelentenek témát, jelenleg Magyarországon dolgozom, hároméves szerződést kötöttem, mint ahogyan Sevcsenkónak is szerződése van az ukrán válogatottnál, azt nem tudom, milyen hosszú időre szól. Nagyszerűen dolgozik, nem is értem, miért téma egyáltalán a váltás. Ez elég vicces.

Rebrov ezt követően a Dinamo Kijevre is kitért, amelynél játékosként közel 130 mérkőzésen lépett pályára, edzőként pedig öt trófea elnyeréséhez is hozzásegítette a klubot korábban.

A tavaly nyári visszatérés lehetősége a Dinamo Kijevhez? Természetesen a szerződésem a Ferencvárosnál visszatartott. Ha az az ajánlat más időpontban érkezett volna… De néhány héttel a Bajnokok Ligája-selejtező előtt érkezett, én pedig bíztam a csapatomban. Azt nem mondom, hogy 100%-ig biztos voltam abban, hogy bejutunk a csoportkörbe, de ez volt a következő lépcsőfokként kitűzve a munkámban. Szeretek a Fradinál dolgozni, élvezem a munkát, nem hagyhattam el a csapatot csak azért, mert a Dinamónak sürgősen szüksége volt egy új edzőre. Imádom a Dinamót, de az ajánlat nem a megfelelő időben érkezett. Surkis elnök megsértődött? Nem tudom, ezt kérdezd tőle, de ha valaki megsértődik, az idővel úgy is elmúlik, az idő mindent helyre tesz végül.

forrás: csakfoci.hu