Így második helyen zártuk az olimpiai selejtezőtornát.

Női kézilabda, olimpiai selejtező, 3. mérkőzés
Magyarország 23-29 (12-14) Oroszország
Fradista gólok: Klujber 5, Kovacsics 5, Háfra 2, Kovács 2, Schatzl 1, Szucsánszki 1

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO
Teljes meccs: MédiaKlikk
Galéria: MKSZ, NSO

Háfra Noémi

Nagyon sokat gondolok a németek elleni gólomra, akkor még nem éreztem, hogy milyen értéke lehet, de most már azért érzem. Nagyon kemény volt ez a háromnapos torna. Bőven volt időnk felkészülni, összeszokni, így már úgy érkeztünk erre a tornára, hogy csapatként tudtunk játszani. Nagyon örültem neki, hogy itt lehetek, és hogy a sérülésem után pályára tudtam lépni. Nagyon sok segítséget kaptam ezalatt a két hét alatt, amit nagyon köszönök. Már nagyon várom, hogy menjünk, és hogy ott legyünk az olimpián.

Janurik Kinga

Felpörögni nem volt nehéz az oroszok elleni meccsre, úgy mentünk neki a mérkőzésnek, mint a szerbek elleninek, hogy ezt is szeretnénk behúzni. Mindent kiadtunk, ami bennünk volt, amit szerettünk volna, apróbb hibák azért voltak, de ezt meg tudjuk nézni, és ki tudjuk javítani. Nem a saját, hanem a csapat teljesítményével vagyok elégedett. Ez a hétvége életünk egyik legmeghatározóbb és legjobb élménye volt. Mostantól minden nap azért fogunk dolgozni, hogy bekerülhessünk az utazó keretbe és mehessünk az olimpiára.

Elek Gábor

Az oroszok ma megérdemelt győzelmet arattak. Úgy látom, hogy a tegnapi nap olyan emóciókat mozgatott meg bennünk, amik miatt ma nem tudtunk a megfelelő hőfokon pályára lépni. Továbbá az orosz válogatott súlyban, méretben is fölénk magasodott, de a hatgólos végső különbség nem tükrözi a két csapat közti különbséget, de az utolsó percekben buta hibákat követtünk el, amelyeket egyből kihasználtak. Nagyon hálás és boldog vagyok, hogy a tegnapi nap folyamán sikerült megszereznünk a tokiói kvalifikációt, továbbá szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ilyen körülmények között készüljünk.