A magyar válogatott megkezdte a felkészülést a VB-selejtezőkre.

A férfi A-válogatott megkezdte a felkészülést a márciusi vb-selejtezőkre. A keret OTP Bank Ligában játszó játékosai csütörtök délben találkoztak Telkiben, ahol kora este meg is tartotta első edzést a Marco Rossi vezette szakmai stáb.

Minden játékos egészségesen érkezett meg Telkibe, a férfi A-válogatott összetartására. Szerencsére pozitív koronavírus-teszt sem hátráltatott senkit abban, hogy megkezdje a felkészülést a csapattal.

Marco Rossi

Nehéz megmondani, hogy milyen játékkal készülnek ellenünk a lengyelek, de Paulo Sousát ismerve agresszív stílusra számítok, ellenfelünk várhatóan magasan nyomást próbál majd gyakorolni ránk, és igykeszik sokat birtokolni a labdát. A lengyelek legjobbját, Robert Lewandowskit az elmúlt két-három évben senkinek sem sikerült megállítani, hogy mi sikerrel járjunk, ahhoz egymást kisegítve, kompaktan kell játszanunk, hogy a lehető legkevesebb lehetőséget hagyjuk neki a kapunk előtt, és ugyanolyan erős csapategységre lesz szükségünk, mint ami eddig jellemezett bennünket. Tisztában vagyunk a lengyelek erejével, de győzelemre készülünk, más eredményre nem is tudnám felkészíteni a csapatot, azonban, a játék alakulása függvényében adott esetben a döntetlen is jó eredmény lehet ellenük. Örülök, hogy nemrégiben hosszú távú szerződést kötöttem a szövetséggel, a feladatom, hogy tovább fejlődjön a játékunk, és lehetőség szerint az eredményeink is. Ami Szoboszlai Dominik hiányát illeti, nem lesz egyszerű pótolnunk őt, de játszottunk már nélküle máskor is, és úgy is értünk el jó eredményt. Többen is helyettesíthetik őt, Kalmár Zsolt lehet az egyik ilyen játékos.

Dr. Szilas Ádám, csapatorvos

Szerencsére eddig minden játékos és stábtag negatív teszteredményt produkált, és örömteli az is, hogy az eddig megérkezőket semmilyen sérülés sem hátráltatja. A csapat teljes buborékban készül a Lengyelország, San Marino és Andorra elleni mérkőzésekre, és továbbra is a legszigorúbban betartunk minden olyan előírást és belső protokollt, amely hozzásegíthet minket ahhoz, hogy az összetartás problémamentes legyen.

MLSZ