Időutazás két hosszabbító játékosunkkal.

2019 óta csapattársként játszanak a Fradiban, egy évvel korábban már együtt lettek a juniorválogatottal világbajnokok. Gyermekként viszont még teljesen más volt a felállás… Márton Gréta és Klujber Katrin nyolc-, illetve kilencesztendősen még egymás ellen küzdenek, mindketten csapatkapitányként egy Ferencváros–Dunaújváros utánpótlás-mérkőzésen.

2008-ban volt ez a mérkőzés, de bevallom, arra nem emlékszem, mi történt akkor. Többször játszottunk egymás ellen, és mindig Keti volt a dunaújvárosiak legjobbja – emlékezett vissza a balszélső Márton. Ő Mohácsról származik, de fiatalon a szüleivel Budaörsre költözött, s a Ferencvárosnál nevelkedett, majd egy szezont az MTK-nál töltött kölcsönben. – Később az utánpótlás-válogatottakban lettünk először csapattársak, és már akkor is jól kijöttünk. Örültem, amikor hozzánk igazolt, mert tudtam, nagyon jó játékos és a személyisége is illik a csapatunkhoz.

A jobbátlövő Klujber a Dunaújvárosban debütált az NB I-ben, 2016-ban EHF-kupát is nyert, de szeretett volna szintet lépni. Persze a régi időket ő is szívesen eleveníti fel.

Emlékszem a meccsre, kikaptunk, talán 19-14-re, pedig 14 gólt lőttem… Mindig a Fradi nyerte ezeket a találkozókat, jobb csapata volt, de próbálkoztam lelkesen – mesélte Klujber. – Gréti nagyon kedves és közvetlen, én is jó viszonyt ápoltam vele mindig, függetlenül attól, hogy a klubjainkban ellenfelek voltunk. A legnagyobb közös sikerünk a junior-világbajnoki cím, de remélem, lesz még nagyobb. Örültem, hogy csapattársak lettünk, azóta még jobban megértjük egymást a pályán.

Blikk