Vannak, akiknél még nincs végső döntés.

Marco Rossi négy játékosunkra is számít a magyar válogatottban, így Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Botka Endre és Sigér Dávid is ott lesz a nemzeti csapatban az első három világbajnoki selejtezőn Lengyelország, San Marino és Andorra ellen. A magyar kvartett mellett számos légiósunk is meghívást kapott hazája válogatottjába.

Norvég támadónk, Tokmac Nguen élete első válogatott fellépésére készülhet, miután a norvég szövetségi kapitány meghívta a nemzeti csapatba. Norvégia a „G” csoportba került, ahol mellette Hollandia, Törökország, Lettország, Montenegro és Gibraltár szerepel. A skandináv csapat először március 24-én, Gibraltár ellen lép majd pályára, ezt követően pedig a törököket fogadják, azonban a koronavírus-járvány miatt ezt a két találkozót a spanyolországi Malagában fogják megrendezni. Végül március 30-án Montenegró ellen játszik a norvég nemzeti csapat Podgoricában.

Folytassuk a sort a szomszédban, ugyanis a szlovák válogatottba ismét meghívást kapott a Paks ellen első bajnoki gólját szerzett Róbert Mak, aki eddig kereken 60 alkalommal viselte a szlovák címeres mezt, és ezeken a találkozókon 12 gólnál tart. Szlovákia a világbajnoki selejtezők „H” csoportjába került Horvátországgal, Oroszországgal, Szlovéniával, Máltával és Ciprussal együtt. A szlovákok utóbbival kezdenek idegenben március 24-én, majd három nappal később a másik szigetország, Málta vendégeskedik majd Pozsonyban, ezt követően március 30-án Oroszországot fogadja a szlovák csapat.

Miha Blazic az ősz folyamán alapembere volt nemcsak a Fradinak, hanem a szlovén válogatottnak is, amely ezúttal is számít belső védőnkre. Szlovénia szintén a H csoportban foglal helyet, azonban a sorsolás miatt egyelőre nem lesz Blazic-Mak párharc. Déli szomszédunk előbb március 24-én Horvátországot fogadja Ljubljanában, majd három nappal később Oroszországba utaznak Blazicék. Végül a tavaszi selejtezőket Cipruson zárja a szlovén nemzeti csapat március 30-án.

Kiváló teljesítményének köszönhetően Albánia ismét meghívót postázott Myrto Uzuninak, aki legutóbb a Paks ellen megszerezte kilencedik bajnoki találatát. Uzuniék a magyar válogatottal egy csoportban szereplenk, ám a sorsolás miatt a két csapat tavasszal elkerüli egymást, és majd csak ősszel találkozik. Albánia március 25-én Andorra vendégeként kezdi meg a selejtező sorozatot. Ezt követően, március 28-án Angliát fogadja az albán nemzeti csapat, majd három nappal később San Marino ellen, idegenben lép pályára.

Bosnyák védőnk, Eldar Civic az őszi sérülését követően remek formában játszik, hiszen sorra adja a gólpasszokat támadóinknak. Ennek is köszönhetően ismét kiérdemelte a bosnyák válogatott meghívót. Bosznia-Hercegovina a „D” csoportba került, ahol még a francia, az ukrán, a kazah és a finn csapat szerepel. Civicék március 24-én a finnek ellen, idegenben kezdik meg szereplésüket a selejtezőben, majd három nappal később Costa Ricát fogadják egy edzőmeccsen. Végül március 31-én a bosnyák válogatott a világbajnoki címvédő Franciaországot fogadja majd szintén selejtezőn.

A georgiai válogatottban két játékosunk is pályára léphet, ugyanis Lasha Dvali(képünkön) mellett a télen hozzánk érkező Giorgi Kharaishvili is meghívót kapott. Georgia a „B” csoportban a spanyol, a svéd, a görög és a koszovói nemzeti csapattal került össze. Dvaliék március 25-én Svédország ellen, idegenben lépnek pályára, majd három nappal később Spanyolországot fogadják Tbilisziben. A tavaszi selejtezőket a görögök ellen zárja a georgiai nemzeti csapat március 31-én.

Az ukrán válogatottba újra behívót kapott játékosunk, Oleksandr Zubkov. Ukrajna egy csoportba került az Eldar Civicet is soraiban tudó Bosznia-Hercegovinával, azonban a sorsolás miatt Zubkov és Civic tavasszal nem fog egymással találkozni. Az ukránok a franciák ellen kezdik a vb-selejtezőt március 24-én, majd négy nappal később finneket fogadják Kijevben. Végül Zubkovék március 31-én a kazahokkal találkoznak majd Lvivben.

A világbajnoki selejtezők mellett több játékosunk is közel áll ahhoz, hogy az Afrikai nemzetek kupája selejtezőjében lépjen pályára. Ők mind a végső megerősítésre várnak hazájuk részéről, miután szövetségi kapitányaik még csak bő keretet jelöltek ki. A remek formának örvendő Franck Boli az elefántcsontparti, Aissa Laidouni a tunéziai, míg Samy Mmaee a marokkói nemzeti csapatba kerülhet be.

Végezetül fontos megemlíteni a Paks ellen betaláló támadónkat, Roko Baturinát, akire a horvát U20-as válogatottnál számítanak a Törökország elleni felkészülési mérkőzésen, amelyet március 26-án rendeznek.

Amennyiben végül az afrikai játékosaink is megkapják a végső értesítést, akkor akár 16 Fradi-játékos is pályára léphet hazája nemzeti csapatában a következő hetekben.

Fradi.hu