Tokit behívták a norvég válogatott keretébe, a norvég sajtónak a csapat és az ő saját formájáról beszélt és arról is, miért maradt a Fradiban a télen.

Nem tudtam a meghívóról, míg az előbb el nem kezdtek jönni az üzenetek. Nagyon izgalmas, jó hír ez, boldog vagyok.

Büszke vagyok, ezt az érzést viszem magammal az edzőtáborba. Szeretek helyzeteket kialakítani és kreatív lenni. A legfontosabb, hogy félelem nélkül focizzunk, hogy aggodalom nélkül lépjünk pályára. Az ősszel, úgy éreztem, hogy megérdemeltem volna a meghívót, de amikor ennyiszer kihagynak, végül félreteszi az ember a várakozásait. Nem segít, ha hangoskodom emiatt. Egy ember dönt, megvannak az okai, tiszteltem a döntését. Nem voltam haragos. Most pedig természetesen nagyon örülök.

Tokmac formája hanyatlóban van és mostanában nem olyan jó, mint amikor a BL-ben játszottak. De az utolsó néhány meccsen picit gyorsabb volt és Tokki egy izgalmas játékos, akit meg akarunk nézni edzésen közelebbről. Más típusú játékos, mint a többiek, de nem sokon múlt, hogy mégse hívjuk meg. Reméljük, hogy a válogatott edzésen majd felpörög.

– Stale Solbakken, norvég szövetségi kapitány

Picit Liverpool-helyzet van a klubnál. Kínlódtunk az elmúlt meccseken. Nem mindig könnyű ennyi ponttal vezetve tovább dominálni. Az én formám is romlott, egyetértek a kapitánnyal. Reméltem, hogy nem veszi figyelembe az új kapitány a gyenge formámat. Szerencsére, így is lett.

Volt klub, amelyik megállapodott a Ferencvárossal, így rajtam múlt, hogy távozom-e, de végül nemet mondtam. A klub nem gyakorolt rám nyomást, és ezt nagyon értékelem: ezt el is mondtam a vezetőknek. Azért mondtam nemet, mert nem lett volna igazi előrelépés. Egy nagy klubnál vagyok, amelyik jó eséllyel pályázik Európára, ahol számítanak rám és ahol megbecsülnek.

Nagyszerű. hogy Martin [Odegaard] lett a csapatkapitány. Ismerem, ettől nem fog megváltozni. Büszkeség, hogy a jó barátom a nemzeti csapat kapitánya, gratulálok is neki, ha látom.

– Tokmac Nguen