Liu Shaoang Hollandiában nyerte élete első világbajnoki aranyát.

Mint arról beszámoltunk, pénteken a Liu testvérek, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mind a három számban továbbjutott a selejtezőkből a Dordrechtben zajló rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon.

Szombaton a leghosszabb táv, az 1500 elődöntőivel folytatódott számukra a verseny. Mindkét fradista bejutott a szám fináléjába, ahol sajnos Ádó kicsúszott, így a hetedik helyen zárt. Liu Shaolin az utolsó körig éremért harcolt, de nem tudott közelebb kerülni az élen állókhoz, így a negyedik helyen zárta a döntőt.

Az 500 méteres versenyszámban mindkét Liu megnyerte a saját negyeddöntős futamát. Az elődöntő viszont Shaoangnak sikerült jobban, aki a idővel jutott a fináléba, míg Shaolin a B-döntőbe került. Utóbbit egy szabálytalan előzés miatt kizárták, míg Ádó a sztárokkal teli fináléban tökéletes rajtott vett és meg sem állt az aranyéremig!

Liu Shaoang előtt korábban éppen a bátyja nyert ezen a távon világbajnoki címet magyar korisként 2016-ban Szöulban. Ádó első világbajnoki győzelmével az is kijelenthető, hogy birkózóklasszisunk, Bácsi Péter 2018-as budapesti vb-győzelme után ismét van világbajnoka a Ferencvárosi Torna Clubnak!

A Sziliczei-Német Rebekával felálló 3000 méteres váltó végül a B-döntőbe jutott.

(fradi.hu)