Franck Civic beadásait is dicsérte.

Ilyen is régen fordult elő a ferencvárosi futballistákkal: a bajnoki másnapjára teljes szabadnapot kaptak. Szerhij Rebrov és szakmai stábja úgy döntött, a Diósgyőr elleni kedd esti 1–0-s győzelmet követően nem tartanak regeneráló tréninget, a keret tagjai a sűrű program közepette szusszanhatnak egyet.

Nagyon jólesett a lazítás – mondta a Nemzeti Sportnak Franck Boli, aki a DVTK ellen a győztes gólt szerezte. – A találkozók másnapján általában regeneráló edzésünk van, ezúttal szerdára szünnapot kaptunk. Egész nap otthon maradtam, a tévében néztem a mérkőzéseket, úgy éreztem, a fáradt izmaimnak ezúttal így teszek a legjobbat.

A 27 esztendős elefántcsontparti támadó kedden is alaposan kitett magáért, a hősiesen küzdő diósgyőri védők között jó ideig csak kereste a kapu felé vezető utat, a hajrában azonban meg is találta.

Tudom, ha Eldar Civicnél a labda, nincs más feladatom, mint a kapu előterében minél jobb pozíciót felvenni – folytatta Franck Boli. – Kerestem a helyet, az üres területet. Eldarnak nagyon jó bal lába van, a beadásai egyszerűen remekek, edzésen is sokszor találja meg a labdával a fejemet. Nyugodtan mondhatom, a keddi is begyakorolt figura volt, a tréningeken unalomig ismételjük ezeket a beadásokat és érkezéseket. Szerencsére ismét jókor voltam jó helyen, nekem ez az erősségem a kapu előtt.

Az afrikai futballista ismeri már annyira a magyar mezőnyt, hogy jól tudja, a Ferencváros ellen mindenki kettőzött erővel küzd, főleg azok a csapatok, amelyek az idény vége felé nehéz helyzetben vannak. A Diósgyőr is a kiesés elől menekül, ezek a kilencven percek igénybe veszik a ferencvárosiakat is.

Ha nem szerzünk gólt a találkozó elején, az idő előrehaladtával egyre nehezebb a dolgunk. Ezeken a mérkőzéseken rendre meg kell szenvedni a győzelmekért, a Diósgyőr is keményen ellenállt. Az utóbbi időben harcossággal tudunk eredményesek lenni. Míg az ősszel sorra gyűjtöttük a három pontokat, tavasszal meg kell szenvednünk minden egyes gólért. A kedd esti győzelem a legjobbkor jött, hiszen előtte a Mezőkövesddel és az MTK-val is csupán döntetlent játszottunk.

Franck Boli őszinte típus, elismerte, miután tizenöt pont előnnyel vezetik a bajnokságot a második helyen álló Puskás Akadémia előtt, nem könnyű motiváltnak maradniuk, mindig külön feladatot jelent, hogy minden egyes mérkőzésen megtalálják a kellő inspirációt.

Jó helyzetből várjuk a bajnokság hajráját, mondjuk ki, mi vagyunk a bajnokesélyesek. Lépegetünk előre, és nincs mitől tartanunk. Elérjük a célunkat! Erősek vagyunk, és most a harcban kell jónak lennünk.

A játékos jó formában érzi magát, utóbbi három bajnokiján kétszer is a kapuba talált (a Mezőkövesd és a Diósgyőr ellen), de nem elégedett magával.

Jól érzem magam a bőrömben, de többet tudok ennél. Akkor sem esem kétségbe, ha nem szerzek gólt, a lényeg, hogy minden egyes meccsen odategyem magam, hogy gólpasszt adjak, vagy ha csak jó játékkal, de győzelemhez segítsem a csapatot. Csatár vagyok, a gól előbb-utóbb úgyis jön.

A Ferencváros a hét végén az ugyancsak a kiesés elől menekülő Zalaegerszeghez megy, a három pontot a kék-fehérek otthonában sem lesz könnyű feladat megszerezni. A ZTE a bentmaradásért küzd, kilenc körrel a vége előtt a tabella utolsó előtti helyén áll.

Ezekre a mérkőzésekre is fel kell pörögnünk. Az Újpest elleni derbire vagy a fehérváriak elleni ütközetre értelemszerűen könnyebb, de az ilyen találkozókra is maximálisan oda kell figyelnünk. A futball férfias sport, nem csak a zöld gyep és a labda létezik, az ellenféllel is meg kell harcolni, és ha kell, fogat összeszorítva küzdeni.

NSO