Ma kezdődik a világverseny Hollandiában.

Meghozta a döntést a short track válogatott edzői stábja: a pénteken kezdődő dordrechti világbajnokságon a férfiak egyéni versenyében Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang léphet jégre.

A két évvel ezelőtti szófiai világbajnokság eredményei a mérvadóak – így, ennek alapján mind a férfiak, mind a nők egyéni versenyében két-két magyar léphet jégre.

LIU SHAOLIN SÁNDOR

Motiváltak vagyunk, ez nem kérdés, ám épp a napokban mondtam el a srácoknak, hogy akkor sem kell elkeseredni, ha ez a verseny sem sikerül túl jól, mert ennél sokkal fontosabb, hogy jól mennek az edzések – a fő cél pedig az olimpia. A világbajnokságon nem lesz teljes a mezőny, de erről mi nem tehetünk, és a távol maradók ellenére is biztosan lesznek kemény futamok. Azokat kell megverni, akik ott lesznek a jégen.

LIU SHAOANG

A tavalyi világbajnokságot törölték, két éve Szófiában pedig a kéztörésem miatt nem indultam. Legutóbb 2017-ben Rotterdamban szereztem érmet, épp itt az ideje, hogy újra jól szerepeljek egy világbajnokságon. És ahogy az olimpiai győzelem utáni percekben mondtam: a világbajnoki cím még hiányzik a gyűjteményemből.

Hunskate