Ez sikerült is, hiszen a rájátszás első körének összes meccse a Tüskecsarnokban lesz, az első rögtön holnap este.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő
Ferencváros – MAC HKB

1. mérkőzés: kedd 18.00, Tüskecsarnok
2. mérkőzés: szerda 18.00, Tüskecsarnok
3. mérkőzés: szombat 18.00, Tüskecsarnok
4. mérkőzés: vasárnap 18.00, Tüskecsarnok
5. mérkőzés: március 9. kedd 18.00, Tüskecsarnok (ha szükséges)
6. mérkőzés: március 11. csütörtök 18.00, Tüskecsarnok (ha szükséges)
7. mérkőzés: március 13. szombat 18.00, Tüskecsarnok (ha szükséges)

Bravúr és köszönet – ezzel a két szóval kezdte beszédét az ellenfélválasztó sajtótájékoztatón Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke. Mint mondta, a jégkorongban, a kluboknál és a szövetségben dolgozók hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen helyzetben is fantasztikus alapszakaszt tudhatunk magunk mögött, és azt várjuk, hogy a rájátszás kicsit már egyszerűbb lesz.

Nagy a hiányérzet a közönség miatt, hiszen azért dolgozunk, hogy a nézőket kiszolgáljuk. A járvány miatt a csarnokokban nem, de az M4 Sporton és az Erste Liga TV-n nyomon lehetett követni a meccseket. Azt lehetett látni, hogy az Erste Liga töretlenül fejlődik, a szakemberek szerint is fantasztikus úton halad. Egyre több fiatal játszik a csapatokban, és minőségi légiósok is szerepelnek a ligában. A rájátszásban minden eddiginél szorosabb meccsekre számítunk, szinte bárki esélyes lehet a végső győzelemre. Az alapszakaszban tapasztalt küzdelmet és hasonlóan színvonalas meccseket szeretnénk látni a továbbiakban is” – mondta a liga elnöke.

Szabados Richárd, az Erste Liga alelnöke, az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati üzletágvezetője arról beszélt, nagy öröm, hogy a bizonytalan környezetben is sikerült ennyi mérkőzést lejátszani, és színvonalas összecsapásokat hozott az alapszakasz.

A szezon előtt azt mondtuk, az egészség a legfontosabb, és második körben a sport diadalmaskodjon a nehéz körülmények felett is. Mindkettőt sikerült megvalósítani. Szomorú, hogy nézők nem vehetnek részt a találkozókon személyesen, de reméljük, hogy ez változni fog, és azt is, hogy a rájátszásban magas színvonalú, éles párharcok lesznek” – mondta Szabados Richárd, aki megköszönte a kluboknak, hogy ebben a megváltozott helyzetben megvolt az összhang és az együttműködés. Beszélt arról is, hogy a Magyar Jégkorong Szövetségben elkezdődött a következő ötéves stratégia kidolgozása, amiben hangsúlyos rész jut a sportág népszerűsítésének. Hozzátette, az Erste Bank továbbra is biztosítja a stabilitást, ennek jegyében hozta előre az idei támogatások kifizetését.

Hudák Gábor indoklásként elmondta, sokáig gondolkodott a szakvezetés, de a jelenlegi vírushelyzetben megpróbálták csökkenteni az utazások számát, a biztonsági és egészségügyi szempontok döntöttek arról, hogy inkább a lehetséges magyarországi ellenfelek közül választottunk, és ezzel vállaltuk azt is, hogy a romániai bajnokság okozta sűrű versenynaptára miatt nehézségekkel küzdő Csíkszeredának sem kell nagy távolságra utaznia a negyeddöntőben. Szakmai igazgatónk hozzátette, az elmúlt évek legszorosabb, legkiélezettebb rájátszására számít, és a MAC HKB Újbuda korosztályos és felnőtt magyar válogatott kiválóságokkal megerősített csapata is komoly kihívást jelent majd, de szeretnénk az elmúlt évek szerepléseihez méltóan ezúttal is emlékezetes playoffot produkálni a magunk és a szurkolók örömére, és a végén ismét ligagyőzelmet ünnepelni, ez valamelyest kárpótolhatna mindenkit a szurkolók nélkül megvívott nehéz szezonért. Szakmai igazgatónk kérdésre válaszolva azt is elmondta, az döntött a MAC HKB javára az Újpesttel szemben a választásnál, hogy egy Derbi minden helyzetben egy érzelmektől fűtött presztízscsata, ami mindkét felet feltüzeli, és teljesen kiszámíthatatlan a végeredménye, így ezt meghagyták a következő körre, amennyiben mindkét csapatnak sikerül továbbjutnia.

– a rájátszás összes körének minden párharca az egyik fél negyedik győzelméig tart
– a pályaelőnyről minden forduló minden párosításában az alapszakaszban megszerzett kiemelési rangsor dönt
– a mérkőzéseket minden kör minden párharcában H-H-V-V-H-V-H szisztéma szerint bonyolítják le
– hosszabbítás esetén további teljes húszperces harmadokkal folytatódik a küzdelem, négy a négy ellen, az első gólig
– mérkőzés halasztására semmilyen körülmények között nincs lehetőség, amennyiben az egyik fél nem tud a megadott időpontban kiállni egy találkozóra, a másik felet tekintik a mérkőzés győztesének.
– az elődöntős párosítás az alapszakasz kiemelési rangsora alapján automatikusan, választás nélkül kerül kialakításra, a legmagasabban kiemelt a legalacsonyabban kiemelt csapattal, a másik két csapat pedig egymással találkozik majd
– az OBI aranyérme ezúttal is a legtovább jutó magyarországi csapatot illeti meg, abban az esetben viszont, ha a legtovább versenyben maradók nem egymás ellen mérkőznek meg az elődöntőben vagy a döntőben, és ugyanabban a körben búcsúznak, az alapszakasz helyezése dönt a magyar bajnoki aranyérem sorsáról

Erste Liga, Fradi.hu