Női kéziseink beállójával beszélgettek.

Julia Behnkét először a 2020-as Európa-bajnokságról kérdezték. A koronavírus-járvány miatt kissé kaotikus dániai kontinensviadalt a 7. helyen zárta a német válogatott.

Nagyon különleges volt ez a helyzet, de nem csak számunkra, így vagy úgy a többi válogatottat felkészülésére is hatással volt a járvány. Szinte minden játékos és minden csapat más állapotban volt: egyesek egyenesen a karanténból érkeztek, másoknál több kulcsember is lemaradt a tornáról. Összességében elég kaotikus volt az egész, így általánosságban elmondható, hogy alacsonyabb színvonalú volt a torna a korábbiaknál. Ennek ellenére Norvégia és Franciaország magasabb szinten teljesített a többi válogatottnál” – mondta a német beálló.

A dániai Európa-bajnokság után két hónappal Behnke – ideiglenesen – lemondta a válogatottságot, az interjúban erre is kitért.

A közösségi médiában közzétett posztomban nem véletlenül választottam az időrend szót, hiszen ebben az idő és a tervezés is benne van, és én ezeket hiányoltam, így pedig nem lehet csapatszinten a legmagasabb szintre eljutni. A másik dologról, amit említettem, a nézeteltérésekről nem szeretnék beszélni, mivel ez egy belső ügy. Tisztában vagyok vele, hogy így az emberek a saját következtetéseiket vonják le a történtekből, de szeretném kiemelni, hogy semmilyen személyes problémám nincs Henk Groenerrel. Ez a stratégiáról és a filozófiáról szól, jelenleg ezzel nem tudok azonosulni.

A válogatott után a klubcsapatok kerültek szóba. Behnke mindössze egy év után távozott az orosz Rosztov-Dontól, 2020 nyara óta a Ferencvárost erősíti – két honfitársával, Alicia Stolléval és Emily Bölkkel együtt.

Csak pozitívat tudok mondani a klubról. Nagyon kedvesen fogadtak, ez fantasztikus érzés. Mindegyik edzést nagyon várom, és szerintem látható, hogy csapatként a helyes úton járunk. Főleg, ha összehasonlítjuk az idény eleji formánkat a mostanival. Kivételes a csapatszellem, alig várom, hogy újra és újra pályára lépjek és bizonyíthassak” – mondta a 27 éves beálló, aki azt is hozzátette, nagyon sajnálja, hogy a járvány miatt üres lelátók előtt kell játszaniuk. Elmondása szerint ez különösen azért fájó, mert az idény elején megtapasztalhatta, hogy mennyivel élvezetesebb a rendkívül lelkes FTC-szurkolók előtt pályára lépni.

Behnke úgy fogalmazott, nem tartja valószínűnek, hogy nézők előtt rendezhetik meg a Bajnokok Ligája négyes döntőjét Budapesten. Azt is elmondta, nagyon élvezte, hogy a Rosztov-Don elleni idegenbeli mérkőzésen közel telt ház előtt léphettek pályára. Hálás azért, hogy a szövetségek, a csapatok és a szervezők munkájának köszönhetően jelenleg is zajlik a Bajnokok Ligája, a sorozat eddigi meglepetéscsapatának az orosz CSZKA Moszkvát tartja.

A BL negyeddöntőjében akár magyar rangadó is jöhet, azaz elképzelhető, hogy a Győri ETO és az FTC egymással küzd majd meg a budapesti final fourban való részvételért – a német beállót erről is kérdezték.

A magyar rangadónak minden kézilabdát szerető szurkoló örülne, de előtte még két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Buducsnoszt Podgorica ellen a nyolcaddöntőben. Az elmúlt néhány hétben nagyon elkaptuk a fonalat, a sikeresség pedig érezhető a csapaton belül. Meg vagyok róla győződve, hogy fenn tudjuk tartani ezt a teljesítményt” – mondta Behnke, aki úgy fogalmazott, annak ellenére, hogy a járvány okozott problémákat (a csapaton belül már csak öt olyan játékos és stábtag van, aki nem kapta el a fertőzést), most nagyon magas szinten kézilabdáznak.

Behnke azt is elmondta, a Rosztov-Donnál nem kapott kiemelt szerepet, ez azonban az FTC-nél már másképp van. A magyar csapatnál a védekezés megszervezése a fő feladata, és úgy érzi, felnőtt a feladathoz.

StregSpiller / NSO