A Fradi lett a legeredményesebb egyesület a fedettpályás országos bajnokságon.

Atlétika, fedettpályás OB

Eredmények: 1. nap, 2. nap
Közvetítés: 1. nap, 2. nap

Több éremszerzéssel zárult a fradisták számára a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság szombati napja.

A férfi hármasugrás döntőjében teljes zöld-fehér dominancia volt. Az aranyérmet Galambos Tibor hozta el, az ezüstöt pedig klubtársa, Pap Kristóf. Emellett az ötödik – Prekli Zoltán -, a hatodik – Bánóczi Kristóf – és a nyolcadik helyezett – Fejes Karsa – is fradista lett.

A női 60 méter után is mi örülhettünk, itt Csóti Jusztina volt legyőzhetetlen. A 14. helyet pedig Szikossy Szilvia érte el.

Emellett férfi 60 méteren szereztünk még érmet, Máté Tamás révén, aki harmadikként ért célba. Ugyanitt az ötödik Haufe Rajmund, a 15. pedig Illovszky Dániel lett.

Külön kiemelendő, hogy eredményével Máté Tamás és Haufe Rajmund is teljesítette a fedett Európa-bajnokság nevezési szintjét! Egy országból hárman indulhatnak (még nem tudni, hogy kik), jelenleg négy magyar érte el a nevezési szintet, de az már biztos, hogy Kazi Tamás mellett egy újabb fradista ott lesz az Eb-n!

Vasárnap is több számban esélyesként indultak a Ferencváros atlétái a BOK Csarnokban megrendezett Fedettpályás Országos Bajnokságon.

A hölgyeknél a szombaton 60 méteren magyar bajnok Csóti Jusztina 200 méteren hatalmas egyéni csúccsal, 24.17 másodperccel aranyérmes lett. A 60 méteres gátfutásban Répási Petra 8.46-tal ezüstérmet szerzett.

A tegnapi futásom nem volt a legjobb, kicsit fáradt voltam, Ma viszont hatalmas egyéni csúcsot futottam, nagyon örülök az eredménynek. Ez biztató a jövőre nézve, így innentől kezdve a szabadtéri versenyeken az időmnek már 23 másodperccel kell kezdődnie” – értékelte az ob-t Csóti Jusztina.

A férfiaknál Pap Kristóf 7.75 méterrel győzött távolugrásban, míg Virovecz István 7.27-tel harmadik lett. A 4×400 méteres váltóban a Tarlukács Ádám, Varga Dániel, Máté Tamás, Kazi Tamás összeállítású FTC megvédte magyar bajnoki címét.

Azt kaptuk a csapattól, amit vártunk, aki esélyes volt, az megnyerte a versenyszámát” – kezdte szakosztályunk vezetője, Vágóné Solti Mária. „Férfi 800 méteren nagyon erős mezőny állt össze, sajnos Kazi Tamásnak becsúszott egy apróbb technikai hiba, így nem sikerült érmet szereznie. Minden nagyon rendben volt, ráadásul két fedettpályás Eb-szintet is produkáltunk Haufe Rajmund és Máté Tamás személyében. Jelenleg négy futónak van Eb-szintje, a szövetség dönt majd arról, hogy ki indulhat az Eb-n, de Tamásnak jó esélye van. Nagy öröm volt Pap Kristóf teljesítménye és győzelme is. Fiatalon, elsőre nyert magyar bajnoki címet” – összegezte a magyar bajnokságot szakosztályvezetőnk.

Az FTC a kétnapos verseny során öt magyar bajnoki cím mellett két-két ezüst- és bronzérmet nyert. Ezzel idén ismét a Ferencváros lett a legsikeresebb egyesület fedett pályán.

https://www.instagram.com/p/CLmIk8PHPIh/