Szeki ujja a Metz elleni Bajnokok Ligája meccsen sérült meg, műteni is kellett, de már jól halad a visszatérés felé.

Hétfőtől szerdáig a magyar válogatott edzőtáborában volt jelenése a keretbe aktuálisan behívott kilenc ferencvárosi kézilabdázónak, valamint a szövetségi kapitány Elek Gábornak. Épp emiatt az eredetileg szerdára kiírt Alba Fehérvár elleni bajnoki elmaradt, a hétvégére pedig nem lehetett mérkőzést lekötni, ugyanis a lehetséges ellenfelek mindegyike Magyar Kupa-találkozót vív. Így klubszempontból a karácsony óta megszokott ritmushoz képest szokatlanul laza volt a hét – de, persze, iszonyatosan ráfért már egy tétmeccs nélküli hét a játékosokra. Így volt idő a sérülésekkel bajlódóknak kicsit tölteni a raktárakon, és a szabad hétvége után újult erővel vetheti magát mindenki az edzésekbe.

Csiszár-Szekeres Klárának ennél valamivel több időre van szüksége a visszatéréshez, de az edzések egy részét már a csapattal végezheti. Válogatott játékosunk még a Metz elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg, védekezés közben beleakadt az ujja az ellenfél mezébe. Rögtön cserélni kellett, látszott, hogy súlyosabb a sérülés, de az arcán semmi ijedtség nem látszott.

Tudtam, hogy eltört, mert láttam, hogy milyen szögben áll, és volt már korábban egy hasonló sérülésem, de abban a pillanatban nem éreztem fájdalmat, biztosan dolgozott bennem az adrenalin – idézte fel az esetet Csiszár-Szekeres Klára. – Biztos voltam benne, hogy szükség lesz műtétre, csak azt sajnálom, hogy néhány nap elment, mire hazautaztunk és elvégezték a beavatkozást.

A műtét után a felépülés második fázisa a gyógytornával kezdődött meg, s ezzel párhuzamosan Szeki az edzések egy részét már a társakkal együtt végezhette.

A lábmunkát és a felsőtestre történő erősítés jelentős részét már el tudom végezni, abban nem gátol, hogy sínben van az ujjam. Sőt, azt tapasztalom, hogy jót is tesz neki, mert a gyógytornák után mindig bedagad, az edzések közben viszont leapad a duzzanat. A tornáztatás meglehetősen kellemetlen, és nem is könnyű, mert komplex a sérülés, egyik része miatt hajlítani, a másik miatt meg nyújtani nem szabadna, de mégis meg kell oldani. Ha minden jól megy, akkor három-négy hét múlva újra teljes értékű lehetek, de azon is múlik majd, hogy a visszatérésnél mennyire ússza meg az ütközéseket.

Az ugyanakkor biztos, hogy a következő hetekben még nélküle lép pályára csapatunk az MTK, a Siófok, a Mosonmagyaróvár és a Buducsnoszt Podgorica ellen.

Fradi.hu