Korunk egyik legnagyobb Fradistája, megannyi nagy Fradi siker tanúja távozott. Isten fogadja magához!

Szomorú hírt kaptunk. 2021. február 10-én, életének 95. évében elhunyt Pethő Zoltán, az FTC Baráti Kör legidősebb tagja, a Rudas-rend korelnöke.

Zoli bácsi élete tízéves korától összefonódott a Fradival. Halála nagy veszteség a zöld-fehér család számára. Valóságos „történelemkönyv” volt, melynek „A Soroksári úttól a Groupama Arénáig” címet lehetne adni. Öröm volt vele beszélgetni a több mint nyolcvan év alatt szerzett élményeiről, a felejthetetlen mérkőzésekről, rendezvényekről, a legendás játékosokkal való barátságáról. Az emlékeit őrző házi múzeumának anyagát évekkel ezelőtt átadta a Tempó Fradi Alapítványnak.

Mint rendszeres mérkőzésre járó szurkoló számára természetes volt, hogy tagja lett az FTC Baráti Társaságnak, az FTC pártoló tagságának, majd az FTC Baráti Körnek. Utóbbi szervezet 1983. évi újbóli létrehozásában döntő szerepet játszott. Az elnökségének kezdettől fogva tagja volt, vezette a felügyelő bizottságot, majd alelnöke volt.

A 2015-ben létrehozott Rudas-rend korelnökeként is tevékenykedett.

A rendezvényeken, összejöveteleken az utóbbi két évben megromlott egészsége miatt már nem tudott részt venni, de telefonon kapcsolatot tartott fradista barátaival, rendszeresen nézte és figyelemmel kísérte a mérkőzéseket, eredményeket, nagy örömmel töltötte el a labdarúgó csapat 30. és 31. bajnoki címe. A 32-iket, sajnos, már nem ünnepelheti meg.

Zoli bácsi! Emlékedet megőrizzük, mindig szeretettel fogunk gondolni Rád! Isten veled!

Pethő Zoltán temetése 2021. március 11-én 10 óra 30 perckor lesz a Farkasréti temetőben.

forrás: FTC Baráti Kör