Blani először azt hitte, hogy a kapusok versenyét nyerte meg.

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége megválasztotta a 2020-as év legjobb kézilabdázóit. A felnőtteknél Bíró Blanka először, Bánhidi Bence másodszor lett az év játékosa Magyarországon. A díjazottaknak gratulálunk!

Az év kézlabdázói, 2020:
Teremkézilabda:
Nők: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Férfiak: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged)

Strandkézilabda:
Nők: CSÍKI Renáta (OVB Beach Girls)
Férfiak: KEREKES Lőrinc (Dinamit BHC)

Blani először kapta meg ezt az elismerést.

Nem számítottam rá, és a hírt hallva először azt gondoltam, hogy a kapusok közül választottak, mert az jóval szűkebb kör lett volna – mondta meglepetten a kapusunk. – Furcsa év volt, sok nehézséggel, talán ezzel is magyarázható, hogy bennem nem az maradt meg, hogy jól teljesítettem, de örülök, ha másoknak ez a véleménye. Nagy dolog ez az elismerés, örülök és feldob, de egy-egy fontos bajnokin szerzett két pontra, egy Bajnokok Ligája-továbbjutásra talán elcserélném, hiszen csapatjátékosként számomra azok az igazi sikerek.

Sportolónk elsősorban a rengeteg edzésben látja a siker és a fejlődés kulcsát, illetve kiemelte kapusedzője, Duleba Norbert szerepét is.

Annak a híve vagyok, hogy a munka mindig meghozza a gyümölcsét. A csapat, a védekezés nélkül nehezen tudnék jól teljesíteni, de nagyon sokat fejlődtem és erősödtem a kapusedzések által is. Az utóbbi időben, mint a kis kapus csapatunk, szabad kezet kaptunk, külön is készülhetünk a meccsekre. Nagyon jó videó anyagok állnak rendelkezésünkre, akár már a meccset követő reggelen összevágva megkapjuk a felvételeket. Norbinak kiváló meglátásai vannak, ezek alapján sok alapelvet fektettünk le egyes szituációkkal kapcsolatban. Együtt építkezünk, hiszünk egymásban mindhárman és a fizikai felkészítés is színes. Vagyis nagyon sok összetevője van annak, hogy ezt az elismerést megkaptam.

Fradi.hu, MKSZ