A Fradi és partnercsapatai részvételével.

2021. február 9-én, kedden találkoztak az FTC Labdarúgó Zrt. utánpótlásának vezetői – Kiss Baranyi Sándor, utánpótlás szakmai igazgató, Szűcs Mihály, társadalmi kapcsolatokért felelős vezető, Palásthy Norbert, utánpótlás akadémia igazgató – és annak a 12 utánpótlás-partnercsapatnak a képviselői, melyek a közelmúltban csatlakoztak a Ferencváros partnerkapcsolati programjához. A hat alkalomból álló rendezvénysorozat első találkozóján az ismeretek megosztása és a szakmai konzultáció volt a fő cél.

Hisszük, hogy hosszútávon a szakmai hatékonyság egyik legfontosabb záloga a széleskörű együttműködés – mondta az utánpótlás akadémia igazgatója, Kiss Baranyi Sándor. – Partnereink kötődnek klubunk nagyszerű múltjának tradícióihoz, ugyanakkor teljes mértékben azonosulnak a jelenlegi törekvéseinkkel és szakmai programunkkal. Az a cél, hogy a partnerklubok szakmai vezetői és edzői teljes egészében megismerjék utánpótlásunk képzési programját, emellett hogy betekinthessenek a Népligetben zajló felkészítésbe, hogy aztán az itt szerzett tapasztalatokat beillesszék saját szakmai profiljukba. A közös vízió, az azonos szemléletmód, a gyermek- és utánpótlásfutballban alkalmazott egységes képzési alapelvek és módszertanok biztosíthatják a hosszútávú közös sikerek alapját. Hisszük, hogy az együttműködéseknek köszönhetően a tehetség azonosítási rendszerünk és játékos-fejlesztési hatékonyságunk tovább javul, valamint partnercsapataink is profitálnak a közös gondolkodásból.

A találkozón részt vett legfrissebb utánpótlás-partnercsapatunk, a Dunakanyar SE képviselője, Egervári Zsolt is.

Ebben a régióban azért vagyunk felelősek, hogy felkutassuk, megtaláljuk és kineveljük a tehetséges gyerekeket. Ehhez kapcsolódóan kerestünk egy olyan akadémiát, melynek szakmai profilja és elképzelése egybevág a miénkkel. Több klub akadémiájával is tárgyaltunk, de jó kapcsolatot ápolok Kiss Baranyi Sándorral, és úgy láttam, az ő elképzelései megvalósíthatók. Emellett a Ferencváros neve mindenképpen vonzó a gyerekek és a fiatalok számára.

Fradi.hu