Döntést hozott az EHF – emellett női csapatunkból 9 játékos kapott válogatott meghívót, férfi csapatunk három játékosával is hosszabbított.

Az EHF végrehajtó bizottsága szerdán úgy döntött, hogy kilenc női Bajnokok Ligája mérkőzés esetében, amelynek az új játéknapját még mindig nem jelölték ki, a vétlen csapat kapja a győzelemért járó két pontot, 10–0-s gólkülönbséggel. A női BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek. Az eredeti versenykiírás szerint az első két-két helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 3-6. helyezettek vesznek részt a rájátszás első fordulójában, a 7-8. helyezettek pedig kiesnek. A módosítás értelmében minden együttes továbbjut és részt vesz a nyolcaddöntőben.

Női kézilabda csapatunkból Bíró Blanka, Janurik Kinga, Klujber Katrin, Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Kisfaludy Anett, Háfra Noémi, Márton Gréta és Scahtzl Nadine kapott válogatott meghívót Elek Gábortól – a teljes keret a jövőheti összetartásra: MKSZ

Férfi kézilabda csapatunk három játékosával is hosszabbított: Marián Zernovic, Jakub Mikita és Győri Kristóf továbbra is zöld-fehérben folytatja.

Zerco már tiszteletbeli magyarnak számít, hiszen mióta a Ferencvárosba igazolt, 2017 óta szinte tökéletesen megtanulta a nyelvünket – kezdte Király Sándor szakosztályvezető. – Mindent elárul a tehetségéről, hogy ő az elsőszámú kapus a szlovák válogatottban, amelybe időközben beverekedte magát Jakub Mikita is a Ferencvárosban nyújtott kiváló teljesítményével. A magyar nyelvet szintén tökéletesen beszélő Kubo igazi bástyája, nélkülözhetetlen tagja lett csapatunknak, sokat segít a fiataloknak, és a hozzáállása is példaértékű, hiszen a kötelező edzéseken kívül rengeteget dolgozik külön is, bár ez a Ferencváros szinte összes játékosáról elmondható. Győri Kristófot pedig én személy szerint a legtehetségesebb magyar kapusnak tartom, nagyon bízom benne, és nagy örömmel tölt el, hogy velünk marad.

Fradi.hu, NSO nyomán.