A Dózsa-ölő Franck sajnálja, hogy az új fiúk a szurkolók által teremtett hangulatot még nem tapasztalhatják meg.

A jelenlegi keretünkből Franck Boli a legeredményesebb játékos az Újpest ellen, aki a 2019. október 19. és 2020. június 20. között lejátszott három derbin egyaránt a kapuba talált.

A csapatban minden játékos tudja, hogy mennyire fontos ez az összecsapás a klub életében. Amikor ideigazoltam a Fradiba, már akkor mesélték a régebbi játékosok, hogy mekkora hagyománya van a derbinek – nyilatkozta Franck Boli a FradiMédiának. – Emlékszem, hogy az első Újpest elleni mérkőzésemen elképesztő volt a hangulat. A szurkolóink tűzijátékkal, füstgránátokkal és fantasztikus koreográfiákkal készültek a lelátón. Igazi futball hangulatot teremtettek, és ekkor értettem meg, hogy ez a mérkőzés mennyit jelent a fradistáknak, valamint az egész egyesületnek.

A télen a klubhoz érkezett játékosok közül ketten, Gera Dániel és Henry Wingo már be is mutatkozhatott a csapatban, most pedig életük első derbijére készülhetnek.

Az új játékosokkal már megosztottuk az élményeinket, a tapasztalatainkat a derbikről, de ami leginkább különlegessé teszi ezeket a mérkőzéseket, az a stadionban uralkodó elképesztő hangulat, amit a szurkolóink csinálnak. Ezt most sajnos nem lesz lehetőségük megtapasztalni. Mindettől függetlenül, nekünk saját magunkra kell koncentrálnunk, és maximálisan arra kell törekednünk, hogy megverjük az Újpestet, hiszen tudjuk, hogy ez az év egyik legfontosabb mérkőzése – mondta Franck Boli.

Ahogy fentebb említettük, Bolinak remekül megy a góllövés az Újpest ellen, hiszen zsinórban három derbit is az ő találata döntött el. Először még 2019. október 19-én talált be a lila-fehéreknek, és még mindig tisztán emlékszik a találatra.

A derbin szerzett gólokat megjegyzi az ember. Az elsőt egy baloldalról érkező beadás után szereztem, két újpesti védő előtt is elsuhant a labda, de nekem pont jól jött, és sikerült a kapuba juttatnom a labdát. Az Újpestnek gólt lőni mindig különleges érzés, de elsősorban annak örülök, ha ezzel jó eredményt is érünk el. Mindegy, ki lövi a gólt, a lényeg, hogy győztesként hagyhassuk el a pályát.

A következő Fradi-Újpest párharcra 2020. május 27-én került sor, ezúttal a riválisunk otthonában, a Szusza Ferenc Stadionban. A 225. derbit ekkor is Franck Boli döntötte el.

A második gólomat az Újpest ellen idegenben szereztem, ha jól emlékszem a mérkőzés korai szakaszában Isaeltől kaptam labdát a tizenhatos előtt. Nem volt kinek passzolnom, így gyorsan eldöntöttem, hogy ellövöm a labdát. Jól találtam el, és végül gól lett belőle. Nem volt könnyű mérkőzés, így még inkább jó visszagondolni erre a találatra és győzelemre.

Boli harmadik lila-fehérek elleni góljára 2020. június 20-án, a Groupama Arénában került sor, amikor az elefántcsontparti támadó ezúttal Botka Endre passzát váltotta gólra.

Ezúttal a jobboldalról érkezett egy beadás Botka Endrétől, aki erősen lőtte be a labdát, épp annyira, hogy a védők már ne érjék el, nekem viszont tökéletes volt. Nem volt nehéz dolgom, nagyjából fél méterről kellett betalálnom, jókor voltam jó helyen, ez volt a dolgom.

Fradi.hu