A Nemzeti Sport szerint igen.

Élete harmadik NB I-es mérkőzésén védő létére megszerezte az első gólját. Csupán hajszálon múlott, hogy Csontos Dominik a következő fél évet a másodosztályú Soroksárnál töltse, ehhez képest a szerdán a Budafok otthonában megnyert 3–0-s mérkőzésen ő duplázta meg az előnyt. Szerhij Rebrov annak idején a Dinamo Kijevnél is bátran mély vízbe dobta a fiatalokat, a Ferencvárosnál sincsen ez másképpen.

Minden hirtelen történt – mondta lapunknak Csontos Dominik. – A Budafok elleni mérkőzés előtti napon szóltak, hogy mégsem Soroksáron kell edzésre jelentkeznem, Szerhij Rebrov számít rám. Egyszerűen hihetetlen, ami velem történt… A télen becsülettel végigcsináltam a spanyolországi edzőtábort, ám utána úgy készültem, hogy az NB II-ben kell helytállnom és tovább fejlődnöm. A Budafok ellen úgy léptem pályára, hogy mindenképpen szerettem volna emlékezetessé tenni az estét, azt hiszem, sikerült.”

Csontos Dominikot a grúz Lasa Dvali sérülése után küldte pályára a szakmai stáb, s magabiztos volt, a góljánál lesipuskás csatárokat megszégyenítve csapott le a labdára.

Ahogy mondani szokták, jókor voltam jó helyen. Az edzéseken próbálom ellesni a trükköket a többiektől, Miha Blazic hasonló felfogásban játszik belső védőt, mint én. Technikás futballista, jó meglátásai vannak, belép a játékba, tőle sokat lehet tanulni.

Információink szerint az FTC tudatosan fiatalokból építi a háttérben a Fradi 2.0-t, fókuszban a magyarokkal. Az NB III-as csapat újraélesztése is ennek a tervnek volt a része. Mergl Szabolcsot, Redzic Damirt és Nagy Olivért ezért vitte el Marbellába Szerhij Rebrov, közülük Redzic Damir már pályára is lépett az első osztályban. Az átigazolási szezonban tudatosan átgondolva érkeznek a légiósok mellett az ifjú titánok, így került a Fradiba és onnan a ZTE-hez Szánthó Regő.

A saját nevelésű Csonka András a Budafokot erősíti, az utánpótlás-válogatott Varga Ádám a Soroksárban véd, a magyar állampolgárság felé kacsingató Ammar Ramadan is feljebb lépett már a zöld-fehérek második csapatából, hogy tovább fejlődjön, s persze Gera Dániel és Katona Máté sem véletlenül érkezett a télen az FTC-hez.

Csontos Dominik játékintelligenciája már akkor is megvolt, amikor nálunk futballozott – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a Főnix-Gold szakvezetője, Szoboszlai Zsolt. – Ezért a középpályán szerepelt, sok gólt is szerzett. Akkor még fizikailag, izomzatban volt elmaradása, ebből adódóan a párharcok terén sokat kellett fejlődnie. Jó látni, hogy a Ferencvárosban tovább tudott menni a megkezdett úton, és most már az élvonalban is bizonyítani tud. A múlt héten a Budafok kölcsönjátékosaként gólt szerző Csonka András után ő a második tőlünk induló labdarúgó, aki be tudott mutatkozni az NB I-ben a Ferencváros színeiben. Ők a jó példa arra, hogy egy akadémia hogyan tudja továbbfejleszteni azt a tehetséget, aki az akadémiai képzést megelőző időszakban elsajátította a megfelelő technikai alapokat és hogyan juthat el egy olyan élcsapat első együttesébe, mint amilyen a Ferencváros. Nagy büszkeség ez egy olyan kis klubnak, mint amilyen mi vagyunk, és nemcsak a Ferencvárost említhetjük, hiszen Bolla Bendegúz és Szabó Levente révén a szintén élcsapat Mol Fehérvárban is vannak tőlünk indult játékosok, összesen már több mint harminc olyan NB-s futballista van, aki nálunk tanulta meg az alapokat.

Csontos Dominikban nagy lehetőségek rejlenek, fiatal kora ellenére sem ijed meg az árnyékától, belső védőként és bal oldali védőként is szerepeltethető, mert a kellő sebessége is megvan. Ballábas belső védőből amúgy is kevés akad a piacon, így ha ilyen ütemben folytatódik a fejlődése, szép karrier előtt állhat – nyilatkozta megkeresésünkre a játékos menedzsere, Paunoch Péter, aki szerint az FTC-ben igenis van jövőkép a fiatalok előtt. – Úgy látom, a Ferencváros utánpótlásából egymás után kerülnek ki a tehetséges fiatalok, akik idősebbek között is rendre lehetőséget kapnak, akár az NB III-as csapatban, akár az NB II-ben, Soroksáron vagy az élvonalban, az első csapatban. Az idősebbek között említhetem például az U-válogatott Iyinbor Patrickot vagy a Mazzonetto ikreket, Alessiót és Nicolót, akik túlkorosként még az ifi BL-ben is szerepelhetnek. Egyénileg képzett labdarúgók alkotják a Ferencváros utánpótlását, ahol remek munka folyik, ezt egyre több futballista példája bizonyítja. Folyamatosan fejlődnek a fiatalok, és úgy vélem, a nemzetközi porondon is képesek lehetnek eredményekre.

forrás: nso.hu