A győztes hokiderbi utózöngéi.

Karmeniemi Lauri Johannes korongot vezető ellenfele botjáról elütötte a korongot. A korongot már nem birtokló ellenfelét botját két kézzel fogva, szándékosan, közvetlenül fejen ütötte. A Fegyelmi Bizottság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a mozdulat szükségtelen és elkerülhető lett volna. A Fegyelmi Bizottság Karmeniemi Lauri Johannest az FTC-Telekom játékosát 1 mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga mérkőzésén tölti le.

Az Erste Liga Versenyszabályzatának 72/B. § (1) bekezdése alapján az eltiltással automatikus pénzbüntetés került kiszabásra az FTC-Telekom csapatának részére. A klub a 72/B. § (2) bekezdés értelmében 100 EUR pénzbüntetés megfizetésére kötelezett.

Az UTE játékosa korongszerzési szándékkal a támadó harmadának alapvonala irányába korcsolyázott. A mérkőzés játékvezetője neki háttal korcsolyázott alacsony sebességgel, részéről nem történt hirtelen vagy erős oldalirányú pozícióváltás. Szabad Krisztián Kevin a játékvezető pozícióját figyelmen kívül hagyva korcsolyázott, és hátulról lapocka magasságban ütközött vele. Szabad Krisztián Kevin nem tett kísérletet az ütközés elkerülésére, mozgásán nem változtatott, nem kísérelt meg fékezni vagy irányt váltani. A közelgő ütközéskor vállával a játékvezető irányába mozdult, vele szándékosan ütközött. A játékvezető megsérült, kórházi ellátásra szorult. A vizsgált ütközés még akkor is súlyos szabálytalanságot valósít meg ha az játékos és játkos között történik.

A jégkorongban a játékvezető testi épségének védelme minden játékos számára kötelező elem. A játékvezetővel való bármilyen kontaktusra nincs enyhítő körülmény. A játékvezetővel történő ütközés, legyen az szándékos vagy gondatlan, nem képezheti részét a sportnak, annak a jégkorongban nincs helye. Az Erste Liga fegyelmi Bizottsága eddig is, és továbbra is minden esetben határozottan fellép azon esetek elkövetőivel szemben, akik a mérkőzés hivatalos személyeinek alkalmasságát megkérdőjelezik, fenyegetik, vagy tettleg lépnek fel velük szemben. A Fegyelmi Bizottság Szabad Krisztián Kevint az UTE játékosát 14 mérkőzésről eltiltja.

Az Erste Liga Versenyszabályzatának 72/B. § (1) bekezdése alapján az eltiltással automatikus pénzbüntetés került kiszabásra az UTE csapatának részére. A klub a 72/B. § (2) bekezdés értelmében 500 EUR pénzbüntetés megfizetésére kötelezett.