Kedvenc lila majmunk nyilatkozott.

– Milyen céljaik vannak a tavaszi szezonra?
– Minden idény előtt ugyanaz az elvárás, a bajnokságban és a Magyar Kupában is az élen akarunk végezni, és mivel még mindkét sorozatban versenyben vagyunk az aranyért, céljaink a téli szünetben sem változtak. Jelentős átalakuláson megy keresztül a klub, ám az ősszel az építkezés kellős közepén is versenyképesnek éreztem a csapatot. Azt viszont sajnálom, hogy több meccsen is túl könnyen veszítettünk pontokat. A mutatott játék alapján az eddig szerzett huszonkilenc pont csalódást keltő, de elsősorban magunkban keressük a hibát. Tudjuk, mit kellett volna másként csinálnunk, ám ezt nem tárnám a nyilvánosság elé, a problémákat házon belül oldjuk meg.

– Maradva a tavaszi idénynél, érzése szerint valóban utolérhető a bajnokságban a Ferencváros?
– Még egyetlen valódi sportembert sem láttam, aki úgy indulna neki az adott versenysorozatnak, hogy előre feladja a küzdelmet. A téli felkészülés elején kijelentettük, aki nem hisz benne, hogy megelőzhetjük a Ferencvárost, annak nem kell edzésre jönnie. Az ellendrukkerek mondhatják, hogy ez kincstári optimizmus, ám olykor az is kell a sporthoz.

– Az utóbbi éveket a Ferencváros és a Mol Fehérvár versenyfutása határozta meg, ám a közelmúlt eredményei alapján a Ferencváros most előrébb tart az építkezésben. Ezzel egyetért?
– Nemes versengés a két klub párbaja, és jár a kalapemelés a vetélytársnak, amiért a legutóbbi két idényben nagy pontkülönbséggel végzett az első helyen. Kétezertizennyolc őszén mi szerepeltünk az Európa-liga csoportkörében, az utóbbi két évben viszont a Ferencvárosé a kupaősz, és akadnak olyan szegmensei a két klub versengésének, amelyekben nem tudjuk felvenni a versenyt a zöld-fehérekkel. Azt szoktam mondani, hogy ha hasonló szinten vagyunk, mint a Ferencváros, akkor a rivális nyer. Nekünk sokkal erősebbnek kell lennünk ahhoz, hogy legyőzzük. Ami az építkezést illeti, nem az én tisztem megítélni a Ferencváros dolgozóinak munkáját, de az eredmények önmagukért beszélnek, és gratulálni lehet azért a munkáért, amelyet az elmúlt években elvégeztek. Ugyanakkor az ősszel egy-egyre végeztünk hazai pályán, azon a meccsen azt láttam, hogy a mostani idényben a pontok tekintetében nagyobb a különbség a két csapat között, mint játéktudásban.

forrás: nso.hu