A felcsúti szakember reméli, hogy továbbra is sikeresek lesznek ellenünk.

– A bajnok Ferencváros ellen kezdjük a tavaszi szezont – ötvenedszer fogod dirigálni a csapatot a bajnokságban. Milyen érzésekkel készülsz a meccsre?
– Igazság szerint nem számoltam, így eddig nem is tudtam, hogy ez lesz az ötvenedik, de nem is ez a fontos, sokkal inkább a szereplés. Az utolsó két edzőmérkőzésen, az Újpest és a Haladás ellen a csapat mindkét fele olyan hozzáállást és játékot mutatott, amely közelít az elképzeléseimhez. Számomra az lenne a legértékesebb és a legörömtelibb, ha ezekhez a teljesítményekhez az FTC ellen is tudnánk közelíteni, Magyarország egyik legjobb csapatát képesek lennénk nyomás alá helyezni, és jó eredményt tudnánk elérni.

– A csapat tehát szép ajándékkal kedveskedhet a jubileumi alkalomra…
– Persze, de a jubileumot nem akarom kiemelni, nekem minden győzelem ajándék – egy ilyen remek csapat ellen, mint a Fradi, különösen az lenne.

– A Ferencváros ellen általában minden magyar klub futballistái kettőzött akarással küzdenek. Kell-e egyáltalán külön ösztökélni ilyenkor a fiúkat?
– Egy ilyen mérkőzésre valóban könnyebb felkészíteni a csapatot, hiszen nem kell külön motiválni a srácokat. Az előfordul, hogy papíron gyengébb riválisok ellen valaki nehezebben találja meg a késztetést, de ez előtt a meccs előtt ilyesmivel nem kell számolnunk – nagy baj lenne, ha kellene. Most az a lényeg, hogy a formát és az erőnlétet úgy tudjuk beállítani, hogy a játékosok a találkozó időpontjában legyenek a csúcson, és a legjobbat tudják kihozni magukból ebben a kilencven-kilencvenöt percben.

– Szerhij Rebrov ellen eddig négyszer meccseltél, és teljesen kiegyenlített a mérleg. Számodra mennyit jelent, hogy egy ilyen nemzetközileg is elismert edzővel szemben vezetheted a Puskás Akadémiát?
– Rendkívüli módon respektálom kollégám munkáját, csakúgy, mint magát a zöld-fehér együttest, nagy kihívás és megtiszteltetés bármilyen mérkőzést játszani ellenük. Igyekszünk minden alkalommal valami újat, váratlant húzni, de azt, hogy eddig sikeresek voltunk velük szemben, leginkább a csapatomnak köszönhetem – remélem, ez továbbra is így lesz.

– Normális esetben ezt a meccset telt ház előtt játszanánk…
– Bosszantó, hogy a világjárvány miatt üres lelátók előtt kell játszani, hiszen nem csak nálunk telt meg rendre a nézőtér, de legutóbb a Groupama Arénában is nyolc-tízezer ember előtt játszottunk. A közönség nagyon fog hiányozni, de erre sajnos nem lehetünk befolyással, az eredményre viszont annál inkább.

Felcsút